Skip to content

Vegetarian

Tipul bucătăriei:

Ardei Romano umpluți cu umplutură de vinete și pesmet

Ardei umpluti (peperoni ripieni)

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 6 partajare
  • Puțin efort

Aceasta reteta este vegetariana, dar ardeii ar fi si deliciosi umpluti cu carne. Poti manca acesti ardei caldi sau reci sau ca antipasti. Rețeta a fost preluată de la Sharing Puglia: Simple, Delicious Food From Italy’s Undiscovered Coast (25 GBP, Hardie Grant).


Încercați acești ardei umpluți, apoi verificați ardeii noștri umpluți cu halloumi, ardeii umpluți vegetarieni și ardeii umpluți cu cușcuș.

Ingrediente

  • ceapă ½, tăiat cubulețe
  • usturoi 1 cuișoare, zdrobit
  • ulei de masline
  • ardei romano 4
  • Vânătă 1 mic, decojit și tăiat cubulețe
  • roșii prune 4, tăiate cubulețe
  • capere 1 lingura
  • măsline negre fără sâmburi o mână
  • pecorino (sau alternativă vegetală) 2 linguri de ras
  • pesmet uscat 25 g
  • passată de roșii 100 ml

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 190C/ventilator 170/gaz 5. Într-o tigaie la foc mediu, prăjiți ceapa și usturoiul în 5 linguri de ulei de măsline timp de 5 minute.

  • Pasul 2

    Taiati cubulete unul dintre ardei si adaugati-l in tigaia cu vinetele, amestecand la fiecare 2 minute pana cand legumele se inmoaie (cca 10 minute). Adaugă roșia, caperele, măslinele și puțin pecorino, apoi asezonează după gust cu sare și piper. Gatiti inca 3 minute, apoi presarati o mana de pesmet in tigaie si amestecati bine.

  • Pasul 3

    Tăiați cei 3 ardei rămași în jumătate, îndepărtați semințele și umpleți-i cu umplutura. Puneți puțină passată de roșii în baza unui vas dreptunghiular de copt și puneți deasupra ardeii umpluți într-un singur strat. Se pune restul de passată, se stropește cu restul de pesmet și se stropește cu ulei de măsline.

  • Pasul 4

    Fierbeți ardeii, neacoperiți, la cuptor pentru 45 de minute. Verificați după 20 de minute și adăugați mai multă passată, sau puțină apă fierbinte, la baza cratiței dacă lichidul s-a uscat. Se serveste fierbinte, cald sau la temperatura camerei.

#Ardei #umpluti #peperoni #ripieni
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *