Tipul bucătăriei:
Ardei umpluti (peperoni ripieni)
- servește 6 partajare
- Puțin efort
Aceasta reteta este vegetariana, dar ardeii ar fi si deliciosi umpluti cu carne. Poti manca acesti ardei caldi sau reci sau ca antipasti. Rețeta a fost preluată de la Sharing Puglia: Simple, Delicious Food From Italy’s Undiscovered Coast (25 GBP, Hardie Grant).
Încercați acești ardei umpluți, apoi verificați ardeii noștri umpluți cu halloumi, ardeii umpluți vegetarieni și ardeii umpluți cu cușcuș.
Ingrediente
- ceapă ½, tăiat cubulețe
- usturoi 1 cuișoare, zdrobit
- ulei de masline
- ardei romano 4
- Vânătă 1 mic, decojit și tăiat cubulețe
- roșii prune 4, tăiate cubulețe
- capere 1 lingura
- măsline negre fără sâmburi o mână
- pecorino (sau alternativă vegetală) 2 linguri de ras
- pesmet uscat 25 g
- passată de roșii 100 ml
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 190C/ventilator 170/gaz 5. Într-o tigaie la foc mediu, prăjiți ceapa și usturoiul în 5 linguri de ulei de măsline timp de 5 minute.
-
Pasul 2
Taiati cubulete unul dintre ardei si adaugati-l in tigaia cu vinetele, amestecand la fiecare 2 minute pana cand legumele se inmoaie (cca 10 minute). Adaugă roșia, caperele, măslinele și puțin pecorino, apoi asezonează după gust cu sare și piper. Gatiti inca 3 minute, apoi presarati o mana de pesmet in tigaie si amestecati bine.
-
Pasul 3
Tăiați cei 3 ardei rămași în jumătate, îndepărtați semințele și umpleți-i cu umplutura. Puneți puțină passată de roșii în baza unui vas dreptunghiular de copt și puneți deasupra ardeii umpluți într-un singur strat. Se pune restul de passată, se stropește cu restul de pesmet și se stropește cu ulei de măsline.
-
Pasul 4
Fierbeți ardeii, neacoperiți, la cuptor pentru 45 de minute. Verificați după 20 de minute și adăugați mai multă passată, sau puțină apă fierbinte, la baza cratiței dacă lichidul s-a uscat. Se serveste fierbinte, cald sau la temperatura camerei.