Vegetarian

Tipul bucătăriei:

Băieți ucraineni de conopidă

Băieți de conopidă

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • servește 4 ca gustare
  • Uşor

În Ucraina, tot felul de lucruri, de la șnițel la pești întregi de râu, sunt prăjiți în aluat. Aici, conopida primește tratamentul. Aceste prăjituri ușoare cu o baie simplă fac gustări grozave, gata în doar 25 de minute


Această rețetă de prăjituri de conopidă provine din Bucătării de vară: rețete și reminiscențe din fiecare colț al Ucrainei de Olia Hercules (26 de lire sterline, Bloomsbury). Olia spune: „Un aluat simplu este folosit în toată Ucraina pentru a prăji tot felul de lucruri, de la șnițel de pui sau de porc până la pește întreg de râu. Îmi plac legumele prăjite în acest fel, iar conopida este deosebit de bună. În mod normal, se folosește făină albă simplă, dar făina de hrișcă a fost o alegere populară în trecut și tind să o folosesc în locul făinii de grâu – este mult mai aromată. În mod normal, puiurile se mănâncă așa cum sunt, dar mie îmi plac cu o lingură de maion cu mărar și usturoi. ”

Ingrediente

  • conopidă 1 mic
  • ulei vegetal pentru prajit
  • ou 1, bătut
  • tot laptele 100 ml
  • hrișcă sau făină simplă 60g

MAIONEZĂ DE MARAR ȘI UȘURĂ

  • maioneză 150g
  • usturoi 1 cuișor, ras fin
  • mărar o mână, tocată mărunt

Metodă

  • Pasul 1

    Tăiați conopida în flori mici și păstrați orice frunze mai mici. Spălați floretele și frunzele într-o tigaie cu apă sărată clocotită. Scoateți frunzele după 2 minute și floretele după 5 minute. Se reîmprospătează ambele în apă rece, apoi se scurg bine și se usucă cu hârtie de bucătărie.

  • Pasul 2

    Încălziți 4 linguri de ulei într-o tigaie la foc mediu – ar trebui să acopere baza tigaiei (dacă nu adăugați puțin mai mult).

  • Pasul 3

    Dacă folosiți făină de hrișcă, preparați aluatul chiar înainte de a fi gata să se prăjească, deoarece devine din ce în ce mai sumbru. Într-un castron, bateți oul cu laptele, apoi adăugați făina și bateți până se omogenizează. Se condimentează bine cu sare și piper.

  • Pasul 4

    Aruncați patru bucăți de conopidă în vasul pentru aluat la un moment dat, asigurându-vă că sunt toate acoperite gros. Când uleiul este foarte fierbinte, puneți bucățile de conopidă acoperite cu aluat în tigaie. În funcție de mărimea tăvii, ar trebui să puteți prăji între patru și opt pâine la rând. Când sunt aurii peste tot, scurgeți-le pe hârtie de bucătărie. S-ar putea să fie nevoie să ștergeți tigaia cu hârtie de bucătărie și să adăugați mai mult ulei între loturi.

  • Pasul 5

    Pentru maioneza de mărar și usturoi, combinați toate ingredientele într-un castron mic și serviți-le alături de bunătăți pentru scufundare.

Informatii nutritionale

  • Kcals 471
  • Gras 40.6g
  • Saturează 3.7g
  • Carbohidrați 18.6g
  • Zaharuri 4.9g
  • Fibră 2.4g
  • Proteină 6.6g
  • Sare 0,2g
.
#Băieți #conopidă
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast