Tipul bucătăriei:
Bejelii cu mazăre, feta și ierburi
- serveste 4
- Puțin efort
Aceste friteli colorate sunt un fel de mâncare de legume grozave – serviți cu niște roșii cherry prăjite în lateral. Mazărea tânără va avea nevoie doar de o scurtă albire pentru a elimina cruditatea.
Ingrediente
- făină simplă 100 g
- praf de copt 1 lingura
- ou 1
- lapte 150 ml
- mazăre 100 g, se calesc 2 minute si se scurg
- feta 100 g, tăiate în cuburi mici
- ierburi moi precum arpagic, busuioc 1 sau un amestec tocat pentru a face 2 linguri
- ceapa verde 2, tocat
- ulei pentru prăjit
- roșii cherry prăjite pe viță de vie pentru a servi
Metodă
-
Pasul 1
Amestecați făina, praful de copt, oul și laptele pentru a obține un aluat. se amestecă mazărea, feta, ierburile și ceapa primăvară și se condimentează foarte bine.
-
Pasul 2
Încinge o tigaie mare antiaderentă cu puțin ulei. Puneți linguri de aluat în tigaie și gătiți timp de 2-3 minute pe fiecare parte, până când devine auriu și fiert. Stropiți cu sare de mare. Se servesc 3 de persoana cu rosii cherry prajite in parte.
#Bejelii #mazăre #feta #și #ierburi