Tipul bucătăriei:
Bejelii de conopida cu peperonata picant
- serveste 3
- Uşor
O cină italiană vegetariană delicioasă, cu o versiune de casă a clasicului sos de roșii picant sicilian, peperonata și fritjere ușoare de conopidă
Ingrediente
- ardei rosii 2, feliate
- ceapa rosie 1, feliat
- ulei de masline
- usturoi 1 cuișoare, zdrobit
- ardei iute roșu 1, însămânțat și tăiat cubulețe
- roșii feliate tavă de 200 g
- otet de vin rosu 1 lingura
- conopidă 1 mic, taiat buchetele
- ou 1, bătut
- făină auto-crescătoare 80 g
- lapte semi-degresat 100 ml
- pătrunjel cu frunze plate un buchet mic, tocat
- salată verde a servi (optional)
Metodă
-
Pasul 1
Pentru peperonata, prăjiți ușor ardeii și ceapa în 1 linguriță ulei de măsline timp de 20 de minute până se înmoaie. Adăugați usturoiul și ardeiul iute și gătiți încă 5 minute. Adăugați roșiile și fierbeți timp de 10 minute. Se amestecă oțetul de vin și se asezonează. Se lasa putin sa se raceasca in timp ce faci prajiturile.
-
Pasul 2
Albește conopida timp de 4 minute, se scurge și se usucă cu hârtie de bucătărie, apoi se toacă grosier. Bateți oul în făină și adăugați laptele pentru a obține un aluat fin. Se condimentează bine și se amestecă conopida. Se încălzește 2 linguri de ulei într-o tigaie mare și se pune în linguri de aluat (ar trebui să facă aproximativ 9 pâine). Prăjiți timp de 3 minute până când vedeți că se formează bule, apoi întoarceți și gătiți încă 3 minute până când devin aurii. Scurgeți pe hârtie de bucătărie. Se amestecă pătrunjelul prin peperonata și se servește cu prăjituri și salată dacă doriți.
Informatii nutritionale
- Kcals 330
- Gras 12.8g
- Saturate 2.4g
- Carbohidrați 37.1g
- Fibră 8.4g
- Proteină 12.5g
- Sare 0,8g