Tipul bucătăriei:
Bile de aluat de usturoi brânză
- servește 6 ca gustare
- Uşor
Oferiți bilelor noastre de aluat umplute cu brânză gooey și împărțiți acasă cu ajutorul pas cu pas din bucătăria de testare a măslinilor. Ar face un început excelent pentru copii sau ceva pentru a începe o cină relaxată
Ingrediente
- bloc de mozzarella 150g, tăiate cuburi de 1cm
ALUAT DE PIZZA
- drojdie cu acțiune rapidă 2 lingurițe
- ulei de masline
- făină tare de pâine albă 500g, plus mai multe pentru praf
- sare fină 1sp
UNTUL DE IERBE
- unt nesarat 100g
- usturoi 2 cuișoare, zdrobite
- pătrunjel cu frunze plate, rozmarin și busuioc 1 lingură, din fiecare, tocată mărunt
TOMATE DIP
- usturoi 1 cuișor, feliat
- passata 200g
- otet de vin rosu 1/2 linguriță
- fulgi de chilli
- frunze de busuioc câteva, tocate, plus încă puțin de servit
Metodă
-
Pasul 1
Amestecați drojdia, 2 linguri de ulei de măsline și un vârf de zahăr în 300 ml apă caldă într-un vas până când drojdia s-a dizolvat.
-
Pasul 2
Bătați făina și sarea într-un castron și turnați peste lichid. Frământați în castron până când formați o bilă aspră, apoi frământați pe o suprafață de lucru cu făină până când este netedă și elastică. Puneți într-un castron cu ulei și acoperiți cu folie alimentară. Lăsați să crească într-un loc cald timp de 1 oră sau până la dublarea dimensiunii.
-
Pasul 3
Bate aluatul înapoi în castron cu mâinile și împarte în 18 bile (cântărește-le pentru a le face identice, dacă vrei).
-
Pasul 4
Rulați fiecare bucată într-o bilă netedă, împingând un cub de mozzarella în centrul fiecărei. Ciupiți aluatul pentru a sigila brânza.
-
Pasul 5
Puneți bilele de aluat într-o tigaie sau cuptor de cuptor cu untdelemn (aprox. 25cm diametru) lăsând un mic spațiu între fiecare pentru a permite dovedirea. Se acoperă cu folie de ulei și se lasă din nou timp de 30 de minute.
-
Pasul 6
Încălziți cuptorul la 220C / ventilator 200C / gaz 7. Pentru a face untul de ierburi, topiți untul, apoi adăugați usturoiul și ierburile zdrobite de pe foc. Condimentează bine.
-
Pasul 7
Pentru scufundarea cu roșii, prăjiți usturoiul tăiat felii într-o picătură de ulei de măsline timp de un minut, apoi dați pasă, oțet și un vârf de fulgi de ardei iute și zahăr. Fierbeți timp de 10 minute până la sos, apoi amestecați busuiocul tocat și răciți.
-
Pasul 8
Descoperiți aluatul și periați bilele cu aluat 2/ 3 din untul de usturoi. Coaceți timp de 20 de minute până când devin aurii și umflați.
-
Pasul 9
Se periază cu restul de unt și se lasă să se răcească câteva minute. Se servește cu scufundarea de roșii împrăștiată cu câteva frunze de busuioc, mai mult ardei iute și un strop de ulei de măsline.
Informatii nutritionale
- Kcals 545
- Gras 23.6g
- Saturează 12.9g
- Carbohidrați 65g
- Zaharuri 2.1g
- Fibră 3.3g
- Proteină 16.4g
- Sare 1.1g