Skip to content

Fara glutenVegetarian

Tipul bucătăriei:

Un broccoli verde întreg a stat pe un sos de portocale pe o farfurie ovală albă

Broccoli Malai

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Uleiul de muștar adaugă o aromă înțepătoare, de nucă și fierbinte acestui preparat vegetal vibrant, servit cu un sos makhani cremos. Această rețetă vine de la restaurantul Soho din Londra, Gunpowder


Încercați această rețetă de broccoli cu muștar malai de la restaurantul Soho, Gunpowder, apoi verificați-le golda chingri, cotlete de miel din Kashmir și martini cu șofran.

Ingrediente

BROCOLI

  • iaurt grecesc 300 g
  • brânză moale 100 g
  • mustar integral 80 g
  • praf de ardei iute 1 lingura
  • turmeric măcinat 1 lingura
  • chaat masala 1 lingura
  • coriandru 1 lingura
  • kasoori methi (frunze uscate de schinduf) 1 lingura
  • ulei de mustar 60 ml
  • chimen măcinat 1 lingura
  • brocoli 2 capete
  • sfeclă murată a servi

SOS MAKHANI

  • ulei vegetal 1 lingura
  • păstăi verzi de cardamom 2
  • cuișoare 2
  • frunza de dafin 1
  • bat de scortisoara bucata de 5 cm
  • pasta de ghimbir si usturoi 2 linguri
  • pudră de ardei iute roșu de Kashmir 1 lingura
  • ardei iute verde 1, înjumătățit
  • roșii prune tavă de 400 g
  • crema dubla 100 ml
  • unt nesarat 125 g, plus extra topit pentru grătar
  • kasoori methi (frunze uscate de schinduf) 5
  • miere curgătoare pentru burniță

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru broccoli, amestecați împreună iaurtul, brânza, muștarul, pudra de ardei iute, turmeric, chaat masala, coriandru, kasoori methi, ulei de muștar și 10 g de sare. Tăiați capetele de broccoli în jumătate și gătiți-le într-o tigaie cu apă clocotită ușor sărată timp de 3 minute, apoi puneți-le într-un castron cu apă cu gheață și lăsați până se răcește complet. Se scurge foarte bine, apoi se varsă în marinadă, se amestecă pentru a se acoperi și se lasă la marinat la temperatura camerei timp de 30 de minute.

  • Pasul 2

    Între timp, pentru a face sosul, încingeți uleiul într-o tigaie tare la foc mediu și gătiți condimentele întregi timp de 30 de secunde până când uleiul este infuzat. Adăugați pasta de ghimbir și usturoi, pudra de ardei iute și ardei iute și continuați să gătiți timp de 2 minute, apoi reduceți focul la mediu-mic. Adăugați roșiile, apoi acoperiți și gătiți timp de 30 de minute până când sosul s-a redus cu o treime și uleiul s-a separat de roșii. Scoateți condimentele întregi, apoi adăugați smântâna, untul și frunzele de schinduf. Asezonați după gust cu miere și sare.

  • Pasul 3

    Se încălzește un grătar sau o tigaie la nivel mediu-mare. Frigarui jumatatile de broccoli, punand cate doua pe fiecare frigaruie si gratar-le timp de 4-5 minute, intoarcendu-le si ungendu-le cu unt topit, pana se carbonizeaza si se fierbe.

  • Pasul 4

    Turnați sosul makhani într-un castron adânc de servire și acoperiți cu jumătățile de broccoli. Presarati cu sfecla rosie murata inainte de servire.

Informatii nutritionale

  • Kcals 908
  • Gras 80,8g
  • Saturate 36.6g
  • Carbohidrați 20.9g
  • Zaharuri 12.9g
  • Fibră 10.5g
  • Proteină 19.1g
  • Sare 4.6g
#Broccoli #Malai
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *