Skip to content

Fara glutenVegetarian

Tipul bucătăriei:

Buncăruri pentru ouă cu tigăi de gătit în fundal

Buncăruri pentru ouă

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 15
  • Uşor

O specialitate din Sri Lanka, aceste buncăruri de ouă sunt perfecte pentru micul dejun. Veți avea nevoie de cremă de cocos și drojdie pentru această rețetă


Această rețetă de buncăr din Sri Lanka este extrasă din cartea lui Peter Kuruvita Serendip: My Sri Lankan Kitchen (16,99 GBP, Murdoch Books). Aflați mai multe despre mâncarea din Sri Lanka cu ghidul lui Peter, apoi verificați chiflele noastre de carne de oaie din Sri Lanka, sambal de nucă de cocos, curry de pui din Sri Lanka și rețete mai delicioase din Sri Lanka.

Aflați mai multe despre mâncarea din Sri Lanka cu ghidul lui Peter, apoi verificați rulourile de carne de oaie din Sri Lanka, buncărele de ouă, curry de pui din Sri Lanka și rețete mai delicioase din Sri Lanka.

Acest fel de mâncare se consumă în Sri Lanka. Rezultatul căutat este unul în care părțile laterale sunt clare, iar centrul este aerat și moale – iar cel mai bun buncăr pentru micul dejun se face prin crăparea unui ou în centru chiar înainte de aburire. Buncărele sunt făcute în mod tradițional într-o tigaie specială, care este în esență un wok mic cu fundul bolului, cu mânere. Alternativ, utilizați o tigaie antiaderentă mică.

Ingrediente

  • Crema de nuca de cocos 400 ml
  • drojdie proaspătă 20g sau drojdie uscată cu acțiune rapidă 7g
  • zahăr pudră 1 lingură
  • făină de orez 500g
  • albușuri de ou 3
  • ulei vegetal pentru tigaie
  • ouă a servi (opțional)

Metodă

  • Pasul 1

    Se amestecă crema de nucă de cocos, drojdia și zahărul într-un castron și se lasă într-un loc cald timp de 45 de minute sau până când a crescut și spumos.

  • Pasul 2

    Cernem făina de orez în amestec și amestecăm până se formează un aluat neted. Acoperiți vasul și lăsați-l într-un loc cald timp de 3-4 ore sau până când aluatul a dublat dimensiunea – timpul de creștere va varia considerabil în funcție de temperatura camerei (cu cât este mai caldă, cu atât mai bine). Chiar înainte de gătit, bateți ușor albușurile cu o furculiță până când sunt spumoase, apoi amestecați în amestecul de buncăr cu 1 linguriță de sare.

  • Pasul 3

    Încălziți o tigaie sau o tigaie mică antiaderentă la foc mare, ștergeți ușor tigaia cu ulei, apoi turnați un lighean de 60 ml din amestec. Rotiți pentru a acoperi părțile laterale ale cratiței, lăsând un mic bazin de amestec în centru. Crăpați un ou (dacă folosiți), apoi acoperiți tigaia cu un capac și aburiți buncărul timp de 2-3 minute sau până când centrul este ferm și părțile laterale sunt aurii și clare. Păstrați buncărele fierte la cald și repetați procesul până când a fost folosită toată aluatul.

Informatii nutritionale

  • Kcals 220
  • Gras 9.7g
  • Saturează 8g
  • Carbohidrați 28.3g
  • Zaharuri 2.8g
  • Fibră 0,9g
  • Proteină 4.4g
  • Sare 0,4g
.
#Buncăruri #pentru #ouă
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *