Tipul bucătăriei:
Burgeri cu vinete și haloumi
- servește 4 persoane
- Uşor
Profitați la maximum de vinete prăjind adânc în pesmet până când sunt crocante și aurii înainte de a le pune într-un chifle de burger cu haloumi la grătar și harissa mayo. Burgerii noștri vegetarieni de vinete sunt perfecti pentru distracție.
Încercați acești burgeri crocanți de vinete și halloumi un idee de distracție vegetariană ușoară. De asemenea descoperiți mai multe rețete delicioase de burgeri vegetarieni, cum ar fi burgerii noștri ușor de casă, burgerii vegani și burgerii falafel.
Ingrediente
- Vânătă 1 mare
- maioneză 4 linguri
- harissa 2 linguri
- făină simplă 1 lingură, condimentată
- ou 1, bătut
- pesmet alb uscat 50g
- chimen măcinat Sp linguriță
- sare de usturoi Sp linguriță
- pudră de ardei iute Sp linguriță
- ulei vegetal pentru prajit
- halloumi 1 bloc, tăiat în 8 felii
- chifle de burger 4, prăjit
- salata moale 4 frunze
- roșie de vită 1, tăiat în 4 felii groase
Metodă
-
Pasul 1
Tăiați patru discuri de 1cm din partea cea mai groasă a vinetei. Aruncați cu 1 linguriță de sare de mare și lăsați-o într-o strecurătoare timp de 20 de minute. Ștergeți cu hârtie de bucătărie.
-
Pasul 2
Se amestecă maioneza și harissa.
-
Pasul 3
Puneți făina, oul și pesmetul în boluri separate. Se amestecă condimentele în pesmet și se condimentează.
-
Pasul 4
Încălziți o piscină superficială de ulei într-o tigaie mare la foc mediu-mare. Înmuiați feliile de vinete în făină, apoi oul, apoi pesmetul pentru a le acoperi. Se prăjește timp de 4-5 minute de fiecare parte sau până când sunt adânci, clare și fragede în interior. Gatiti vinetele pentru tot timpul pentru a evita ca acesta sa fie mestecat in mijloc.
-
Pasul 5
Gatiti feliile de halloumi in acelasi timp intr-o tigaie antiaderenta separata la foc mediu-mare pana devin aurii.
-
Pasul 6
Pentru a asambla chiflele, întindeți ambele părți cu harissa mayo, apoi acoperiți cu salată, roșii, un burger de vinete și 2 felii de halloumi. Finalizați cu un blat de coc.