Tipul bucătăriei:
Calzone dublu cu brânză și ciuperci
- serveste 2
- Uşor
O răsucire a unei pizza pentru doi. Mixurile de pâine fac calzone ușor, iar această versiune este plină de preparate italiene preferate; ciuperci, mozzarella, parmezan și chilli
Ingrediente
- amestec de pâine ciabatta sau amestec de bază pentru pizza 250 g
- ciuperci de câmp 3 mari, feliate
- ulei de masline
- usturoi 1 cuișoare, zdrobit
- mozzarella 1 bila, feliata
- parmezan 2 linguri de ras
- rozmarin câteva ace, tocate
- fulgi de chilli (optional)
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Pregătiți aluatul urmând instrucțiunile de pe ambalaj. Ciupercile se calesc in putin ulei de masline pana se inmoaie apoi se adauga usturoiul, se condimenteaza si se mai calesc inca 3 minute, marind focul pentru a se evapora orice apa.
-
Pasul 2
Împărțiți aluatul în jumătate și întindeți fiecare bucată într-un cerc aspru, de aproximativ 25 cm. Împărțiți ciupercile și mozzarella între ele, urmând amestecul pe o jumătate. Adăugați parmezanul, rozmarinul și un praf de fulgi de ardei iute (dacă folosiți), apoi pliați peste cealaltă jumătate și uniți pe margini astfel încât să arate ca 2 paste mari. Pudrați cu făină apoi ridicați pe o tavă de copt. Gatiti 15-20 de minute pana devin crocante si aurii.
Informatii nutritionale
- Kcals 672
- Gras 33.8g
- Saturate 15.8g
- Carbohidrați 55.6g
- Fibră 3.9g
- Proteină 34.4g
- Sare 2.7g