Skip to content

Vegetarian

Tipul bucătăriei:

O tigaie albă din fontă umplută cu tuburi de paste într-un sos de roșii cu frunze de busuioc deasupra

Cannelloni de dovleac

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Puțin efort

Dovleac cu nuci, verdeață cu frunze și un sos cremos de roșii se reunesc în această rețetă de cannelloni, perfectă pentru un festin de weekend centrat pe legume


Pregătiți acest cannelloni de dovleac, apoi consultați cannelloni de dovlecei și ricotta, cannelloni de ricotta și varză, cannelloni de conopidă și alte rețete de coacere cu paste.

Ingrediente

  • dovleac 500 g, decojite și tăiate cuburi
  • ulei de masline 2 linguri, plus suplimentar pentru caserolă
  • praz 2, tăiate în jumătate și feliate subțiri
  • mătgul 200g grămadă, tulpinile tăiate mărunt și frunzele mărunțite
  • usturoi 3 cuișoare, tăiate subțiri
  • ardei iute roșu 1, fără semințe și tocată mărunt
  • ricotta 250 g
  • lămâie 1, cu coaja, plus o stoarce de suc
  • tuburi de cannelloni uscate 250 g
  • roșii prune 3 cutii de 400 g
  • mascarpone 250 g
  • nucşoară ¼, ras fin
  • parmezan (sau alternativă vegetală) 50g, ras fin, plus putin in plus
  • busuioc o mână de frunze

Metodă

  • Pasul 1

    Fierbeți dovleceii într-o tigaie cu apă clocotită ușor sărată timp de 10-12 minute sau până când sunt fierți. Puneți într-o strecurătoare și lăsați să se scurgă câteva minute înainte de a pune într-un castron mare cu multe condimente și piure până când este complet omogen.

  • Pasul 2

    Încinge uleiul de măsline într-o tigaie antiaderentă la foc mic-mediu și gătește ușor prazul și tulpinile de smoală cu un praf de sare timp de 15 minute până se înmoaie. Adăugați frunzele mărunțite, usturoiul și ardeiul iute și gătiți câteva minute până se ofilesc. Se varsa in castronul mare cu dovleceii si se amesteca bine. Adăugați ricotta, coaja de lămâie și sucul, condimentați și amestecați din nou.

  • Pasul 3

    Gătiți tuburile de cannelloni într-o altă tigaie mare cu apă clocotită ușor sărată timp de 3-4 minute sau până când se înmoaie. Se scurge bine, se lasa la racit cateva minute apoi se taie fiecare tub pe orizontala in jumatate.

  • Pasul 4

    Pune roșiile într-o cană mare și folosește un blender cu bețișoare pentru a mixa până când se omogenizează complet, apoi asezonează. Răzuiți mascarpone într-un castron mic, asezonați cu nucșoară, puțină sare și mult piper negru, apoi adăugați parmezanul și 100 ml apă pentru a crea un sos cremos.

  • Pasul 5

    Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6 și unge o caserolă de 30 cm. Se toarnă sosul de roșii în baza caserolei, întinzându-l într-un strat uniform. Folosiți amestecul de dovlecei pentru a umple fiecare dintre tuburile de cannelloni, apoi puneți-le pe capetele în farfurie, cuibărându-le în sos. Până la sfârșit ar trebui să fie împachetate destul de strâns cu sosul în și în jurul fiecărui tub. Puneti peste amestecul de mascarpone, apoi radeti peste mult parmezan. Coaceți timp de 30 de minute până când devin aurii și clocotesc, apoi presărați cu frunze de busuioc pentru a servi.

Informatii nutritionale

  • Kcals 843
  • Gras 46g
  • Saturate 26.2g
  • Carbohidrați 73,8g
  • Zaharuri 23.6g
  • Fibră 11g
  • Proteină 28g
  • Sare 0,8g
#Cannelloni #dovleac
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published.