Skip to content

Vegetarian

Tipul bucătăriei:

Rețetă de cannelloni cu ricotta și kale

Cannelloni de ricotta și kale

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Puțin efort

Acest cannelloni cu ricotta și kale este o opțiune vegetariană ușoară de care să se bucure familia. Se îngheață și bine, așa că faceți un lot și congelați pentru mai târziu


Faceți acest fel de cannelloni cu ricotta și kale, apoi consultați-ne lasagna vegetariană, musaca vegetariana, risotto vegetarian si altul retete vegetariene.

Ingrediente

  • varză 500 g, tulpini groase aruncate și tocate grosier
  • unt sau ulei de măsline 1 lingura din fiecare
  • ceapa 2, tocat
  • usturoi 3 cuișoare, tăiate mărunt
  • ricotta 750g
  • nuci de pin prajite 85 g
  • mascarpone 500 g
  • tot laptele 150 ml
  • nucşoară
  • parmezan ras sau grana padano (sau alternativă vegetală) 85g, plus suplimentar pentru stropire
  • tuburi de cannelloni uscate 450g

Metodă

  • Pasul 1

    Aduceți o cratiță mare cu apă la fiert cu puțină sare. Adăugați varza în 1 sau 2 reprize, în funcție de mărimea cratiței și fierbeți timp de 2 minute până când se înmoaie. Scurgeți bine, apoi lăsați în strecurătoare, puneți deasupra un vas (sau greutate, sau tavă) care se potrivește și împingeți ușor pentru a îndepărta orice exces de lichid din varză. Puneți varza kale pe hârtie de bucătărie sau un prosop curat și tamponați pentru a îndepărta umezeala rămasă. Tăiați-o mărunt.

  • Pasul 2

    Puneți untul și uleiul într-o cratiță mare cu ceapa și usturoiul și gătiți foarte ușor până când ceapa este foarte moale. Pe foc, amestecați ricotta, apoi varza cu puțină sare, plus mult piper negru și majoritatea nucilor de pin prăjite.

  • Pasul 3

    Mascarpone se bate cu laptele, un ras bun de nucsoara, parmezanul si putina sare. Întindeți puțin peste jumătate într-un vas mare rezistent la cuptor (aproximativ 30 x 20 cm).

  • Pasul 4

    Aduceți la fiert o cratiță mare cu apă cu sare, adăugați câteva tuburi de cannelloni pe rând și fierbeți timp de 2 minute, amestecând din când în când, pentru a nu se lipi. Ridicați tuburile din apă, puneți-le într-o strecurătoare și răciți-le sub puțină apă rece până le puteți descurca. Folosiți foarfecele pentru a tăia fiecare tub în jumătate, pe lățime, apoi adăugați o lingură din umplutura de varză cu o linguriță și puneți-le în poziție verticală, strâns împreună în farfurie, deasupra amestecului de mascarpone. Continuați până se epuizează toate tuburile și umplutura.

  • Pasul 5

    Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Peste tuburile de paste se pune ultimul amestec de mascarpone și se mai împrăștie cu câteva nuci de pin și parmezan. Coaceți timp de 30 de minute sau până când blatul este crocant, sosul clocotește și pastele moi. Se lasa sa se odihneasca 10 minute, scos din cuptor, inainte de servire.

Informatii nutritionale

  • Kcals 801
  • Gras 54,9g
  • Saturate 31.5g
  • Carbohidrați 48.4g
  • Fibră 3.6g
  • Proteină 26.5g
  • Sare 1.1g
.
#Cannelloni #ricotta #și #kale
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *