Tipul bucătăriei:
Cartofi dulci la cuptor cu nuci de pin, tahini si pesto
- serveste 2
- Puțin efort
Acești cartofi dulci copți cu nuci de pin, tahini și pesto sunt ușor de făcut, vegetarieni și fără gluten, făcându-i perfecti pentru o masă la mijlocul săptămânii
Încercați să vă faceți propriul pesto pentru acești cartofi copți cu rețeta noastră de pesto de casă.
*Această rețetă nu conține gluten conform standardelor industriei
Ingrediente
- cartofi dulci 2 mari
- ulei de masline
- tahini 1 lingura
- iaurt natural 3 linguri
- lămâie ½, suc
- pesto proaspăt 2 linguri
- nuci de pin 1 lingura, prajita
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 190C/ventilator 170C/gaz 5. Freci cartofii dulci cu 1 linguriță ulei și coaceți timp de 40-50 de minute până se înmoaie.
-
Pasul 2
Amestecați tahini, iaurtul și lămâia, apoi amestecați suficientă apă pentru a deveni picant. Asezonează foarte bine.
-
Pasul 3
Când spuds sunt gata, desfaceți și împărțiți amestecul de tahini între ele. Stropiți peste pesto apoi împrăștiați cu nuci de pin.
Informatii nutritionale
- Kcals 515
- Gras 21.6g
- Carbohidrați 63,9g
- Zaharuri 35.6g
- Fibră 11.2g
- Proteină 10.8g
- Sare 0,7g
#Cartofi #dulci #cuptor #nuci #pin #tahini #pesto