Tipul bucătăriei:
Cartofi prajiti cu avocado
- servește 4 ca gustare
- Uşor
Chiar când credeai că ai ajuns la vârf de avocado, California vine cu ceva nou. Aceste pene cremoase acoperite cu cioburi prăjite de tortilla de porumb crocantă sunt delicioase cu huevos rancheros sau friptură condimentată sau înmuiate în sos fierbinte sau salsa și servite cu o bere rece.
Ingrediente
- făină simplă 110g
- sare fină 2 lingurițe
- boia afumată 2 lingurițe
- ouă 2, mare
- chipsuri de tortilla de porumb sărate 150g
- ulei vegetal
- avocado 2, mare, doar coaptă (nu prea moale)
Metodă
-
Pasul 1
Puneți făina într-un castron puțin adânc și amestecați sarea și boiaua. Bateți ouăle într-un al doilea castron. Zdrobiți chipsurile de tortilla în firimituri (strivirea lor în pachetul lor este cel mai simplu mod de a face acest lucru) și turnați un sfert din ele într-un al treilea castron puțin adânc.
-
Pasul 2
Încălziți grătarul la ulei mediu și ușor o tavă de copt. Tăiați avocado pe jumătate și îndepărtați piatra. Scoateți cu atenție jumătățile din coajă cu o lingură și tăiați fiecare în 4 pene lungi. Scufundați făina condimentată, scuturând excesul, apoi oul și apoi chipsurile de tortilla, presând bucățile, pentru a le acoperi.
-
Pasul 3
Repetați, adăugând mai multe firimituri de tortilla în castron după cum este necesar (adăugându-le treptat, le veți menține uscate și clare).
-
Pasul 4
Se aranjează pe tavă și se lasă la grătar timp de aproximativ 2-3 minute până când devin aurii, apoi se răstoarnă și se repetă. Serviți imediat pentru o criză maximă.
Informatii nutritionale
- Kcals 531
- Gras 33.6g
- Saturează 6g
- Carbohidrați 42.7g
- Zaharuri 1.6g
- Fibră 8.2g
- Proteină 10.4g
- Sare 3.2g