Tipul bucătăriei:
Caș de capră, cireșe murate și pâine prăjită pecan
- face 4
- Uşor
Această rețetă de caș de capră, cireșe murate și pâine prăjită cu nuci pecan este o gustare vegetală simplă sau un prânz mai ușor.
Ingrediente
- iaurt de capră plin de grăsime 450 ml
- otet de vin rosu 125 ml
- zahăr tos auriu 50 g
- boabe de piper roz ½ linguriță
- seminte de chimen 1 lingura
- frunza de dafin 1
- miere curgătoare 1 lingura
- cirese 200 g, fără sâmburi
- pâine cu nichel sau secară 4 felii groase
- nuci pecan 50 g, rupte în bucăți
Metodă
-
Pasul 1
Cu o seară înainte să vrei să mănânci, pune o sită peste un bol și tapetează cu o foaie de muselină sau cu o cârpă J curată. Puneti iaurtul cu lingura si puneti-l la frigider peste noapte (sau pana la 24 de ore). Excesul de apă se va scurge și amestecul se va îngroșa pentru a face un caș.
-
Pasul 2
Pune oțetul și zahărul într-o tigaie mică cu 125 ml de apă. Se zdrobesc boabele de piper de câteva ori pentru a le zdrobi ușor și se adaugă în tigaia cu semințele de chimen și frunza de dafin. Gătiți la foc mic, apoi odată ce zahărul s-a dizolvat, aduceți la fiert ușor și barbotați timp de 5 minute până scade la jumătate. Se amestecă mierea și cireșele, apoi se toarnă într-un borcan, astfel încât cireșele să fie acoperite complet în lichidul de murat și se lasă să se răcească.
-
Pasul 3
A doua zi, aruncați lichidul care s-a scurs din iaurt și asezonați iaurtul îngroșat.
-
Pasul 4
Scurgeți cireșele (dacă doriți, puteți reduce o parte din lichiorul de murătură și utilizați-l pentru stropire).
-
Pasul 5
Pâinea se prăjește, se răcește un minut, apoi se întinde gros cu caș de capră. Presărați cireșele murate și nucile pecan și mâncați imediat.
Informatii nutritionale
- Kcals 348
- Carbohidrați 42.2g
- Proteină 10.2g
- Gras 14.3g
- Zaharuri 21.1g
- Sare 0,8g
- Saturate 3.7g
- Fibră 4.8g