Tipul bucătăriei:
Castraveți prăjiți
- servește 6 ca gustare
- Uşor
Bucătăria regională chineză se răspândește încet în Marea Britanie, rupând stăpânirea bucătăriei cantoneze în stil Hong Kong. Această rețetă de castraveți prăjiți este în mod tradițional o gustare de bere, așa că o puteți servi cu băuturi sau o puteți folosi ca garnitură.
Ingrediente
- castravete 1
- ulei
- ardei iute roșu uscat 2, rupt în bucăți
- ardei Sichuan ½ linguriță
- ulei de susan
Metodă
-
Pasul 1
Tăiați castraveții în lungimi de 4 cm și apoi tăiați fiecare bucată în felii. Puneți fiecare bucată sub capacul unui satar și loviți-o cu mâna. Tăiați sau răzuiți semințele și puneți bucățile într-o sită și presărați puțină sare. Lăsați-le timp de 30 de minute, apoi clătiți și uscați-le.
-
Pasul 2
Se incinge putin ulei intr-un wok pana se incinge foarte bine si se adauga ardeiul si ardeiul, se adauga castravetele si se calesc timp de un minut, apoi se pune lotul pe o farfurie si se presara deasupra putin ulei de susan.
Informatii nutritionale
- Kcals 38
- Gras 3.4g
- Saturate 0,5g
- Carbohidrați 1g
- Fibră 0,5g
- Proteină 0,5g
- Sare 0,1g