Skip to content

Fara glutenVegetarian

Tipul bucătăriei:

Cavolo nero, grapefruit roz, avocado și salată de nuci

Cavolo nero, grapefruit roz, avocado și salată de nuci

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4 persoane
  • Uşor

Această salată cu texturile și aromele sale contrastante este izbitoare de privit și plină de substanțe nutritive pe care corpurile noastre le doresc. În plus, este vegetarian, fără conținut caloric și fără gluten


* Această rețetă este fără gluten conform standardelor din industrie

Ingrediente

  • cavolo nero 200g
  • ulei de măsline extra virgin
  • grapefruit roz 2
  • avocado 1 mare, copt
  • grapefruit guice 4 linguri
  • draga draga 1 linguriță
  • busuioc o mână slabă de frunze
  • jumătăți de nuc 60g

Metodă

  • Pasul 1

    Spălați cavolo nero sub apă curentă și agitați-l uscat. Îndepărtați tulpina centrală dură a fiecărei frunze – cel mai simplu mod de a face acest lucru este să luați o frunză și să o apucați ferm la capătul bazei. Folosiți cealaltă mână pentru a înfășura în jurul frunzei și aruncați tulpina într-o mișcare rapidă, ținând ferm tija în timp ce mergeți. Ar trebui să rămâneți cu ambele părți ale frunzei încă atașate la capătul vârfului.

  • Pasul 2

    Repetați cu celelalte, apoi rupeți frunzele în bucăți de mușcătură, aruncându-le într-o cratiță mare pe măsură ce mergeți. Se presară puțină sare și se fierbe un ceainic plin. Puneți tigaia la foc mare și turnați apa clocotită peste cavolo nero. Setați cronometrul și lăsați-l să gătească exact 1 minut. Scurgeți și clătiți sub apă curentă rece până când este complet răcită – aceasta va opri procesul de gătit. Introduceți într-o filată pentru salată sau prosopul de ceai curat și rotiți-l sau băgați-l până când se usucă bine, apoi adăugați-l înapoi în tigaia uscată, aruncând 1 lingură de ulei de măsline, apoi împrăștiați-o pe o farfurie de servire.

  • Pasul 3

    Luați un grapefruit și tăiați-l de pe vârfuri și funduri. Așezați-l cu partea tăiată în jos și tăiați-l în secțiuni cu lățimea cuțitului pentru a îndepărta coaja și miezul complet. Repetați cu celălalt grapefruit, apoi luați unul și lăsați-l în palma mâinii. Lucrând peste un castron pentru a prinde sucul, tăiați cu atenție părțile laterale ale fiecărui segment până la mijloc, urmând membrana cât mai aproape posibil pentru a maximiza dimensiunea segmentului. Un cuțit mic zimțat sau chiar un cuțit de filetare foarte ascuțit este cel mai bun instrument pentru muncă.

  • Pasul 4

    Repetați de cealaltă parte a segmentului și eliberați bucata de fructe departe de miezul miezului, permițându-i să cadă în vasul de mai jos. Repetați, lucrând în jurul fructului până când rămâneți cu membranele și miezul în mână. Strângeți-l peste bol, deoarece va fi plin de suc. Repetați cu celelalte fructe, apoi împrăștiați segmentele peste cavolo nero.

  • Pasul 5

    Curățați, tăiați și tăiați avocado în pene subțiri și adăugați-l în farfurie, introducându-le aici și acolo.

  • Pasul 6

    Faceți dressingul adăugând 4 linguri de ulei de măsline într-un vas și adăugând 4 linguri din sucul de grapefruit colectat. Adăugați mierea și condimentați bine cu puțină sare și mult piper negru proaspăt măcinat. Luați un blender de băț și amestecați până devine cremos și emulsionat sau folosiți un mic tel, dacă preferați. Tăiați busuiocul cu un cuțit foarte ascuțit pentru a preveni vânătăile frunzelor și amestecați prin pansament. Stropiți dressingul peste salată.

  • Pasul 7

    În cele din urmă, adăugați nucile într-o tigaie mică și uscată și puneți-le la foc mediu-mare. Toast pentru câteva minute, apoi vârf pe o tocătoare și tocați aproximativ. Se împrăștie peste salată și se servește imediat.

Informatii nutritionale

  • Kcals 393
  • Gras 34.2g
  • Saturează 5.2g
  • Carbohidrați 13g
  • Zaharuri 2.5g
  • Fibră 6.2g
  • Proteină 5.5g
  • Sare 0,1g
.
#Cavolo #nero #grapefruit #roz #avocado #și #salată #nuci
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *