Tipul bucătăriei:
Celeriac katsu sando
- face 4
- Un mic efort
Luați-vă sandvișurile cu o crestătură impresionantă și crocantă, cu katsu sando de țelină. Acest sandviș japonez mai dur poate necesita un pic de efort, dar merită să așteptați, plus că este și vegetal
TENDINȚA ALIMENTARĂ: SARNI CU NOI ONDE
Da, cu toții am crescut un punct moale pentru așa-numita „pâine adevărată” în ultimii ani, dar se pare că nu ne putem schimba afecțiunea pentru lucrurile ieftine, albe și feliate. Mai ales când vine vorba de sandwich-uri cu ceva crocant și prăjit.
Katsu sando – sarnie japonez – are în mod tradițional pâine albă fără crustă, carne de porc pâine, sos tonkatsu (gândiți-vă la sos maro dulce) și varză albă mărunțită. Dar în zilele noastre vedem diferite interpretări care apar în capitală și nu numai. Cititorii cu ochi de vultur ar fi putut să vadă rețeta sandvișului katsu de sardină aici de Two Lights in Shoreditch (citiți recenzia noastră despre restaurant aici) și în altă parte am văzut un sandviș șnițel cu țelină în brutăria Brick House din Dulwich și măslin Trapa katsu preferată a lui Tim Anderson, Nanban Express, servește pâine albă și maro feliată umplută cu carne de porc și varză, pulpă de pui cu maion curry și ghimbir murat și vinete cu miere miso mayo.
Aici, am devenit vegetarieni – folosind fiecare centimetru de țelină de sezon (consultați aici cele mai bune rețete de țelină) pentru friptură prăjită și cruditate proaspătă.
Ingrediente
- țelină 1 mare, decojit și tăiat în felii de 4 x 1cm grosime, de aceeași dimensiune ca pâinea
- ulei de masline o ploaie
- făină simplă 50g, bine condimentat
- ou 1, bătut
- pesmet panko 100g
- ulei vegetal pentru prajit
A SERVI
- zer 2-3 linguri
- otet de orez 1 lingură
- tăieturi de țelină mărunțită
- pâine albă 8 felii, cruste scoase
- sos tonkatsu 4 linguri, (vezi notele de mai jos)
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți cuptorul la 190C / ventilator 170C / gaz 5 și tapetați o tavă de prăjit cu hârtie de copt. Puneți feliile de țelină pe tavă, stropiți cu puțin ulei de măsline, condimentați și acoperiți cu folie. Gatiti la cuptor pentru 25 de minute sau pana cand se inmoaie pana la un cutit. Se răcește complet.
-
Pasul 2
Puneți făina condimentată, oul bătut și pesmetul panko în 3 boluri separate, de mică adâncime. Aruncați feliile de țelină mai întâi în făină, scuturând orice exces, apoi în oul bătut și în cele din urmă acoperiți bine cu pesmetul.
-
Pasul 3
Amestecați zeama, oțetul și țelina mărunțită într-un castron cu ceva condiment pentru a face o remouladă rapidă.
-
Pasul 4
Încălziți 1cm de ulei vegetal într-o tigaie mare, adâncă, până când este fierbinte, apoi adăugați cu grijă feliile de țelină, în loturi, și prăjiți 1-2 minute pe fiecare parte sau până când sunt crocante și aurii, apoi scurgeți-le pe hârtie de bucătărie.
-
Pasul 5
Puneți feliile de pâine pe o tocătoare mare, întindeți ½ cu sosul tonkatsu și acoperiți cu o friptură de țelină și remoulade înainte de a acoperi cu feliile de pâine rămase.
Informatii nutritionale
- Kcals 423
- Gras 13.8g
- Saturează 1.3g
- Carbohidrați 58.3g
- Zaharuri 9g
- Fibră 8.4g
- Proteină 12.4g
- Sare 2.1g