Tipul bucătăriei:
Chard dulce-acrișor
- servește 2-3
- Uşor
Chard este plin de bunătăți de vitamine și este vedeta acestei rețete delicioase. Chard-acrișor-dulce aromat cu stafide aurie și boia de ardei ardei face piesa centrală perfectă pentru legume.
Ingrediente
- stafide aurii sau sultane 50 g
- ulei de măsline extra virgin 3 linguri
- ceapa alba 2 medii, tăiate în jumătate și feliate
- usturoi 3 cuișoare grase, decojite și tăiate mărunt
- otet de vin alb 50 ml
- Chard elvețian 8 frunze mari
- nuci de pin 25 g
- pimenton de La Vera sau boia spaniolă ) o ciupitura
Metodă
-
Pasul 1
Pune stafidele intr-un castron mic si acopera cu apa clocotita. Se lasa in apa pana la rece si este nevoie de stafidele.
-
Pasul 2
Încinge uleiul într-o tigaie medie la foc mic.
-
Pasul 3
Caleste ceapa usor aproximativ 15-20 de minute pana se topeste moale, dar deloc colorata. Scurgeți stafidele și adăugați-le la ceapă cu oțet. Gatiti pana se evapora lichidul, apoi puneti deoparte.
-
Pasul 4
Aduceți o cratiță mare cu apă la fiert. Spălați foarte bine frunzele de mătg pentru a îndepărta orice spărtură sau insecte indignate. Se varsă fiecare frunză prin centru și se scufundă în apa clocotită. Acoperiți și gătiți timp de 5 minute până se înmoaie.
-
Pasul 5
Prăjiți nucile de pin la foc mediu, făcând din tigaie des pentru a menține nucile în mișcare, împiedicându-le să se ardă într-un singur loc. Când au căpătat o nuanță aurie închisă, lăsați-le să se răcească pe o farfurie.
-
Pasul 6
Scurgeți bine mătgul într-o strecurătoare, scuturând-o pentru a îndepărta orice exces de apă. Într-adevăr, uscați-l cât mai bine. Mâncat la temperatura camerei, smogul este și delicios, așa că, dacă este necesar, clătiți-l mai întâi sub jet de apă rece.
-
Pasul 7
Aranjați mătgul pe un platou de servire și stropiți cu sare. Cu mâinile aranjați deasupra amestecul de ceapă, asigurându-vă că este bine așezat. Presărați nucile de pin. la final, pudram cu putina boia afumata.
Informatii nutritionale
- Kcals 373
- Carbohidrați 30.5g
- Proteină 6.7g
- Gras 25.8g
- Sare 0,8g
- Saturate 3.4g
- Fibră 2.2g