Skip to content

Vegetarian

Tipul bucătăriei:

1059

Chard dulce-acrișor

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 2-3
  • Uşor

Chard este plin de bunătăți de vitamine și este vedeta acestei rețete delicioase. Chard-acrișor-dulce aromat cu stafide aurie și boia de ardei ardei face piesa centrală perfectă pentru legume.


Ingrediente

  • stafide aurii sau sultane 50 g
  • ulei de măsline extra virgin 3 linguri
  • ceapa alba 2 medii, tăiate în jumătate și feliate
  • usturoi 3 cuișoare grase, decojite și tăiate mărunt
  • otet de vin alb 50 ml
  • Chard elvețian 8 frunze mari
  • nuci de pin 25 g
  • pimenton de La Vera sau boia spaniolă ) o ciupitura

Metodă

  • Pasul 1

    Pune stafidele intr-un castron mic si acopera cu apa clocotita. Se lasa in apa pana la rece si este nevoie de stafidele.

  • Pasul 2

    Încinge uleiul într-o tigaie medie la foc mic.

  • Pasul 3

    Caleste ceapa usor aproximativ 15-20 de minute pana se topeste moale, dar deloc colorata. Scurgeți stafidele și adăugați-le la ceapă cu oțet. Gatiti pana se evapora lichidul, apoi puneti deoparte.

  • Pasul 4

    Aduceți o cratiță mare cu apă la fiert. Spălați foarte bine frunzele de mătg pentru a îndepărta orice spărtură sau insecte indignate. Se varsă fiecare frunză prin centru și se scufundă în apa clocotită. Acoperiți și gătiți timp de 5 minute până se înmoaie.

  • Pasul 5

    Prăjiți nucile de pin la foc mediu, făcând din tigaie des pentru a menține nucile în mișcare, împiedicându-le să se ardă într-un singur loc. Când au căpătat o nuanță aurie închisă, lăsați-le să se răcească pe o farfurie.

  • Pasul 6

    Scurgeți bine mătgul într-o strecurătoare, scuturând-o pentru a îndepărta orice exces de apă. Într-adevăr, uscați-l cât mai bine. Mâncat la temperatura camerei, smogul este și delicios, așa că, dacă este necesar, clătiți-l mai întâi sub jet de apă rece.

  • Pasul 7

    Aranjați mătgul pe un platou de servire și stropiți cu sare. Cu mâinile aranjați deasupra amestecul de ceapă, asigurându-vă că este bine așezat. Presărați nucile de pin. la final, pudram cu putina boia afumata.

Informatii nutritionale

  • Kcals 373
  • Carbohidrați 30.5g
  • Proteină 6.7g
  • Gras 25.8g
  • Sare 0,8g
  • Saturate 3.4g
  • Fibră 2.2g
#Chard #dulceacrișor
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *