Close
Skip to content

Vegetarian

Tipul bucătăriei:

Reteta de chifle lipicioase cu caise si fistic

Chifle lipicioase cu caise și fistic

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

Primiți în e-mailul dvs. toate rețetele noi și gustoase pe care le pregătim (nu trimitem spam)

  • face 7
  • Puțin efort

Aceste chifle lipicioase cu caise și fistic sunt greu de rezistat. Sunt perfecte pentru micul dejun sau cu o ceașcă de ceai


Ingrediente

  • tot laptele 175 ml
  • drojdie activă uscată 2 lingurite
  • zahăr tos auriu 35 g, plus extra pentru praf
  • făină de pâine albă tare 350g, plus extra pentru praf
  • ouă 2, bătut
  • unt nesarat 50 g, înmuiat plus mai mult pentru bol și tavă
  • fistic decojit 100 g
  • zahăr Demerara 2 linguri

PIURE DE CAISE

  • caise coapte 10, taiate in jumatate, cu pietre si tocate grosier
  • zahăr brun deschis moale 2 linguri
  • suc de lămâie o strângere

UT DE CARDAMON

  • unt nesarat 75g, moale
  • zahăr tos auriu 1 lingura
  • cardamon măcinat 1 lingura

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face aluatul, încălziți laptele, apoi adăugați drojdia, 1 linguriță de zahăr tos și amestecați. Se lasa la loc cald pana incepe sa faca spuma.

  • Pasul 2

    Amestecați făina, ½ linguriță de sare și zahărul tos rămas în bolul unui mixer cu stand. Adăugați laptele cu drojdie, 1 ou bătut și 50 g unt moale. Se framanta cu carligul de aluat pana se omogenizeaza, aproximativ 8 minute, sau se amesteca intr-un castron cu o lingura de lemn, apoi se framanta timp de 10 minute pana se omogenizeaza. Transferați într-un castron uns cu unt, acoperiți cu folie alimentară unsă cu unt și lăsați la loc cald până își dublează volumul, aproximativ 11/2 – 2 ore.

  • Pasul 3

    Puneți caisele, zahărul brun și sucul de lămâie într-o tigaie mică și fierbeți la foc mic până când încep să se descompună și să facă o dulceață groasă și groasă. Lăsați să se răcească, turnați într-un blender mic și amestecați până la un piure.

  • Pasul 4

    Pentru a face untul de cardamom, amestecați 75 g de unt înmuiat, zahăr și cardamom. Trimiteți jumătate din fistic într-un blender până se toacă mărunt, turnați-le într-un castron mic, apoi bateți fisticul rămas până se toacă grosier. Se unge cu unt o tavă de 23 cm, apoi se presară jumătate de zahăr demerara și fisticul tocat grosier.

  • Pasul 5

    Întoarceți aluatul pe o suprafață tapetă cu făină și frământați timp de 30 de secunde. Rotiți într-un dreptunghi de 30 cm x 50 cm, cu partea lungă cea mai apropiată de dvs. Peste aluat se intinde untul de cardamom, alaturi de piureul de caise, lasand un chenar de aproximativ 1cm. Se presara peste fisticul tocat marunt.

  • Pasul 6

    Rulați aluatul, începând cu partea cea mai apropiată de dvs. Tăiați în 7 și puneți-le, tăiate în sus, în tavă deasupra fisticului. Se acopera cu folie alimentara si se lasa la crescut la loc caldut 30 de minute.

  • Pasul 7

    Se incinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Unge chiflele cu oul batut ramas si se presara cu zaharul demerara ramas. Coacem la cuptor pentru 35-40 de minute pana devin aurii si fierte. Se lasă 10 minute să se răcească înainte de a se elibera din tavă. Aveți grijă la orice scurgere de zahăr. Se lasa la racit inca 10 minute inainte de a se servi cald.

Informatii nutritionale

  • Kcals 535
  • Gras 24g
  • Saturate 11.2g
  • Carbohidrați 64.4g
  • Zaharuri 25.5g
  • Fibră 4.4g
  • Proteină 13.1g
  • Sare 0,4g
.
#Chifle #lipicioase #caise #și #fistic
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast