Skip to content

Vegetarian

Tipul bucătăriei:

Chiftele vegetale

Chifteluțe vegetale cu roșii, măsline și sos de capere

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4 persoane
  • Uşor

Faceți-vă propriile chiftele fără carne din quinoa, fasole neagră, pesmet și boia afumată, apoi serviți-le cu un ardei roșu prăjit și sos de roșii


Încercați chiftelele noastre vegetale, apoi consultați mai multe dintre rețetele noastre de chiftele.

Pentru rețete mai ușoare de legume, încercați bolognese vegetariene, musaca vegetariană, plăcintă de cioban vegetarian și alte rețete vegetariene.

Ingrediente

  • roșii de prune 2 cutii de 400 g
  • fulgi de chilli uscat o ciupire mare
  • zahăr pudră o ciupitura
  • basmati și orez sălbatic 240g
  • ardei roșii prăjiți dintr-un borcan 3, feliat gros
  • capere 2 linguri
  • măsline verzi fără sâmburi o mână, tocată
  • otet de vin rosu 2 lingurițe
  • patrunjel cu frunze plate o mână, tocată (opțional)

CHIFTELE

  • Quinoa 75g
  • ulei de pulverizare
  • ceapă ½, tocat mărunt
  • usturoi 3 cuișoare, tocate mărunt
  • boia afumată dulce 2 lingurițe
  • fasole neagra 400g tablă, scursă și clătită
  • ou 1
  • pesmet uscat 30g

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face chiftelele, gătiți quinoa într-o tigaie mare de apă clocotită până când este gătită, apoi scurgeți-o foarte bine și răcoriți. Pulverizați baza unei tigaii adânci, antiaderente, cu ulei, apoi gătiți ceapa cu un strop de apă și un praf de sare timp de 5 minute până când apa s-a evaporat și ceapa s-a înmuiat. Adăugați usturoiul și boiaua, și gătiți încă câteva minute, apoi răciți.

  • Pasul 2

    Includeți quinoa, amestecul de ceapă, fasolea, oul și pesmetul într-un robot de bucătărie, cu un pic de condimente și fluturați până la omogenizare. Utilizați mâinile curate și umede pentru a forma 20 de bile, fiecare de dimensiunea unei nuci, puneți-o pe o tavă și răciți-le timp de 15 minute.

  • Pasul 3

    Încălziți mai mult ulei de pulverizare în tigaie și gătiți chiftelele, în loturi, până se rumenesc peste tot, apoi scoateți-l pe o farfurie. Introduceți roșiile în tigaie cu 200 ml de apă, fulgii de ardei iute și zahăr și folosiți un tocător pentru a zdrobi în bucăți mici. Condimentați și fierbeți timp de 20 de minute până se reduce.

  • Pasul 4

    Gatiti orezul intr-o tigaie mare de apa clocotita usor sarata urmand instructiunile ambalajului, apoi scurgeti bine.

  • Pasul 5

    Adăugați chiftelele în sos împreună cu ardeii, caperele și măslinele. Fierbeți, amestecând, timp de 10 minute, până când chiftelele sunt fierbinți. Adăugați oțetul, plus un strop de apă dacă se usucă puțin.

  • Pasul 6

    Împărțiți orezul între boluri și deasupra cu chiftelele și sosul. Presărați pătrunjelul, dacă îl folosiți, pentru a servi.

Informatii nutritionale

  • Kcals 488
  • Gras 5.2g
  • Saturează 1g
  • Carbohidrați 81,9g
  • Zaharuri 10.6g
  • Fibră 12.2g
  • Proteină 22.2g
  • Sare 0,7g
.
#Chifteluțe #vegetale #roșii #măsline #și #sos #capere
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *