Vegetarian

Tipul bucătăriei:

Dishoom chloe bhatura

Chish bhatura lui Dishoom

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

Primiți în e-mailul dvs. toate rețetele noi și gustoase pe care le pregătim (nu trimitem spam)

  • servește 4 persoane
  • Uşor

Chole bhatura este unul dintre cele mai populare feluri de mâncare din bucătăria punjabi. Combinația de naut picant și pâine bhatura prăjită fac din acest fel de mâncare o delicatese specială pentru petrecere. Este lipsit de carne și are un conținut scăzut de calorii, ceea ce înseamnă că toți prietenii cu legume și sănătoși pot pătrunde. Această rețetă a fost creată de bucătarul executiv al Dishoom, Naved Nasir.


Ingrediente

Chole bhatura

  • năut 1 x 400g tablă, clătită și scursă
  • pliculeț obișnuit de ceai 1
  • ulei vegetal
  • frunza de dafin 1
  • cardamon 1 păstăie, învinețită
  • bat de scortisoara Bucată de 2cm
  • cepe roșii 2, cubulete
  • usturoi 3 cuișoare, zdrobite
  • ghimbir 2 bucăți mari, de mărimea degetului mare, rase mărunt
  • praf de ardei iute 1 linguriță
  • roșii 3 (aproximativ 200g), jupuit și tocat grosier
  • piure de tomate 1 lingură
  • gram de făină 1 linguriță
  • cartof 1 mare, decojit, tăiat cubulețe și gătit
  • lămâie verde 1/2, suc
  • garam masala 1 linguriță
  • rodie uscată măcinată 1 linguriță, opțional
  • chimen măcinat 1 1/2 linguriță
  • pasta de tamarind 1 lingură

Bhatura

  • făină simplă 200g
  • făină integrală sau făină chappati 25g
  • gris fin 25g
  • zahăr pudră 1 linguriță
  • drojdie uscată cu acțiune rapidă 1/2 linguriță
  • lapte semi-degresat 75 ml
  • ulei vegetal 1 lingură, plus extra pentru prăjire

A servi

  • ceapa rosie 1 mic, tăiat cubulețe
  • ghimbir 2cm, mărunțit fin
  • coriandru o grămadă, tocată mărunt
  • lămâie verde 1, încastrat
  • ardei iute verzi întregi a servi opțional

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru bhatura, ciuruiți făina simplă într-un castron mare și adăugați făina de grâu integral, grișul, 1 linguriță. sare, zahăr și drojdia.

  • Pasul 2

    Încălziți laptele cu 100 ml apă într-o tigaie mică până călduță, amestecați uleiul vegetal și adăugați treptat suficient lichid în făină până când seamănă cu un aluat moale, dar nu lipicios. Frământați 5-10 minute până se omogenizează, apoi acoperiți cu folie de cling și lăsați să se odihnească aproximativ 20 de minute.

  • Pasul 3

    Ungeți ușor o foaie de copt și împărțiți câinii în 10 bile. Rulați fiecare rău pe un cerc de 12 cm, gros de aproximativ 3 mm.

  • Pasul 4

    Umpleți o tigaie cu ulei până la 1/3 plină și încălziți la 180C sau până când o bucată de pâine se rumeneste în 30 de secunde. Se prăjește fiecare bhatura, unul câte unul, timp de 3 minute, răsfoiți cu atenție la jumătatea drumului, apoi se scurge pe hârtie de bucătărie. Repetați cu bhatura rămasă.

  • Pasul 5

    Puneți nautul și plicul de ceai într-o tigaie de dimensiuni medii și turnați peste 400-450ml apă rece pentru a acoperi generos. Aduceți la foc mic și gătiți, neacoperit, timp de 10 minute. Se ia de pe foc și se lasă la infuzat.

  • Pasul 6

    Încălziți o tigaie la foc mediu cu 2 linguri de ulei și adăugați frunza de dafin, cardamomul și scorțișoara și prăjiți câteva secunde. Adăugați ceapa și prăjiți până devin aurii, apoi adăugați usturoiul, ghimbirul și praful de chilli și prăjiți încă 2 minute. Se amestecă roșiile tocate și piureul de roșii și se prăjește timp de 5-10 minute până când sosul s-a îngroșat. Adăugați făina de grame și gătiți-o un minut.

  • Pasul 7

    Aruncați punga de ceai din naut și adăugați-le, împreună cu lichidul de gătit și cartoful fiert, în sos. Se fierbe timp de 5 minute până se îngroașă.

  • Pasul 8

    Se amestecă sucul de lămâie, garam masala, rodia măcinată (dacă se folosește), chimenul măcinat și pasta de tamarind și se fierbe încă câteva minute, apoi se lasă să se răcească.

  • Pasul 9

    Când sunteți gata să serviți, reîncălziți complet, apoi împrăștiați cu ceapă, ghimbir mărunțit și coriandru și serviți cu pene de var, ardei iute și bhatura.

Informatii nutritionale

  • Kcals 555
  • Gras 23.5g
  • Saturează 2g
  • Carbohidrați 68.1g
  • Zaharuri 9.2g
  • Fibră 9.3g
  • Proteină 13.3g
  • Sare 1.1g
.
#Chish #bhatura #lui #Dishoom
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast