Skip to content

Vegetarian

Tipul bucătăriei:

Rețetă de garnitură cu cicoare glazurată condimentată

Cicoare glazura condimentata

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

O garnitură de cicoare caramelizată apoi înăbușită în portocale este un acompaniament perfect pentru rață sau fazan


Ingrediente

  • unt nesarat 50 g
  • cicoare 4 capete
  • zahăr tos auriu 4 linguri
  • portocale 3, suc
  • Cointreau sau Grand Marnier o stropire
  • seminte de coriandru 1 linguriță, zdrobită
  • anason stelat 1, zdrobit

Metodă

  • Pasul 1

    Se ia un nod de unt din cele 50 de grame si se incinge intr-o tigaie mare. Tăiați cicoarea pe lungime, de la vârf până la picioare, apoi puneți-o în tigaie cu partea tăiată în jos. Gatiti pana se coloreaza si devine auriu, apoi se scoate si se pune cu partea taiata in sus intr-o tava de prajit.

  • Pasul 2

    Se unge cu untul rămas, se stropește cu zahăr apoi se toarnă peste sucul de portocale și cointreau. Adăugați semințele de coriandru și anasonul stelat, asezonați și acoperiți cu o bucată de hârtie de copt umedă.

  • Pasul 3

    Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Se prăjește timp de 20-30 de minute sau până când se înmoaie. Verificați că lichidul nu se usucă în acest timp. Dacă se întâmplă, adăugați un strop de apă sau supă de legume.

Informatii nutritionale

  • Gras 11.1g
  • Carbohidrați 23.2g
  • Fibră 0,9g
  • Proteină 1g
  • Sare 0,01g
#Cicoare #glazura #condimentata
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *