Tipul bucătăriei:
Cicoare glazura condimentata
- serveste 4
- Uşor
O garnitură de cicoare caramelizată apoi înăbușită în portocale este un acompaniament perfect pentru rață sau fazan
Ingrediente
- unt nesarat 50 g
- cicoare 4 capete
- zahăr tos auriu 4 linguri
- portocale 3, suc
- Cointreau sau Grand Marnier o stropire
- seminte de coriandru 1 linguriță, zdrobită
- anason stelat 1, zdrobit
Metodă
-
Pasul 1
Se ia un nod de unt din cele 50 de grame si se incinge intr-o tigaie mare. Tăiați cicoarea pe lungime, de la vârf până la picioare, apoi puneți-o în tigaie cu partea tăiată în jos. Gatiti pana se coloreaza si devine auriu, apoi se scoate si se pune cu partea taiata in sus intr-o tava de prajit.
-
Pasul 2
Se unge cu untul rămas, se stropește cu zahăr apoi se toarnă peste sucul de portocale și cointreau. Adăugați semințele de coriandru și anasonul stelat, asezonați și acoperiți cu o bucată de hârtie de copt umedă.
-
Pasul 3
Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Se prăjește timp de 20-30 de minute sau până când se înmoaie. Verificați că lichidul nu se usucă în acest timp. Dacă se întâmplă, adăugați un strop de apă sau supă de legume.
Informatii nutritionale
- Gras 11.1g
- Carbohidrați 23.2g
- Fibră 0,9g
- Proteină 1g
- Sare 0,01g