Tipul bucătăriei:
Ciupercă coptă, cartofi și brânză haș cu ouă
- serveste 2
- Uşor
Cartofi copți la jumătatea săptămânii sunt și mai buni. Piure de cartofi amestecat cu brânză gruyere și ciuperci muștar copt la cuptor și terminat cu un ou deasupra, totul gata în mai puțin de o oră
Ingrediente
- cartofi făinoase 500 g, tăiate cubulețe de 1 cm
- ciuperci sălbatice sau amestecate 100-150g, tăiate la jumătate dacă sunt mari
- ulei de masline
- unt 1 lingura, topita, plus un buton in plus
- mustar granulat 1 lingura
- gruyère 50g, ras, plus putin in plus
- arpagic 2 linguri, tocate
- ouă 2
Metodă
-
Pasul 1
Fierbeți cartofii într-o cratiță mare cu apă cu sare până când sunt aproape fragezi. Scurgeți bine și puneți înapoi în tigaie pentru a se usuca la abur câteva minute.
-
Pasul 2
Încinge cuptorul la 220C/ventilator 200C/gaz 7. Puneți ciupercile sălbatice, 1 lingură ulei de măsline, untul topit, muștarul, brânza și majoritatea arpagicului în tigaia de cartofi cu multe condimente și amestecați totul bine. Ungeți o tavă mică/forma de copt sau feluri de mâncare mici individuale cu puțin mai mult unt, apoi adăugați cartofii și ciupercile. Se zdrobesc pentru a se aplatiza și se zdrobesc împreună. Faceți 2 scufundări în amestec (veți sparge ouăle în acestea mai târziu). Mai împrăștiați un pic de brânză deasupra și coaceți 25-30 de minute până devin aurii.
-
Pasul 3
Spargeți ouăle în dips și coaceți încă 5-8 minute până când sunt gătite după bunul plac. Se presară peste arpagicul rămas pentru a servi.
Informatii nutritionale
- Kcals 543
- Gras 31g
- Carbohidrați 42.1g
- Fibră 5.7g
- Proteină 21.2g
- Sare 1.7g