Tipul bucătăriei:
Ciuperci cremoase și tarhon pe aluat de usturoi
- serveste 2
- Uşor
Starterul perfect pentru o cină vegetariană pentru o petrecere de Crăciun sau o cină grozavă la mijlocul săptămânii cu o salată verde îmbrăcată cu lămâie și ulei de măsline. Puteți folosi orice ciuperci proaspete pe care le găsiți aici sau un amestec.
Ingrediente
- ulei de masline
- eşalotă 2, tocate fin
- ciuperci portabellini 6 medii, feliate
- stoc de legume o stropire
- mascarpone 2 linguri
- tarhon o mână, tocată
- aluat 4 felii
- usturoi 1 cuișoare, tăiat la jumătate
Metodă
-
Pasul 1
Se încălzește 1 lingură de ulei de măsline într-o tigaie, se adaugă eșalota și se fierbe până se înmoaie, apoi se adaugă ciupercile și se gătesc, întorcându-se, până când sunt într-adevăr moi, aurii și cea mai mare parte a lichidului lor s-a evaporat. Adăugați bulionul și fierbeți timp de un minut, apoi adăugați mascarpone și cea mai mare parte din tarhon și bule împreună.
-
Pasul 2
Prăjiți sau prăjiți aluatul și frecați cu partea tăiată a cățelului de usturoi. Deasupra se îngrămădesc ciupercile și sosul apoi se stropesc cu plus de tarhon.
Informatii nutritionale
- Kcals 392
- Carbohidrați 42.6g
- Proteină 14.4g
- Gras 17g
- Sare 0,9g
- Fibră 5.3g