Tipul bucătăriei:
Ciuperci sălbatice, ou de rață prăjit, varză de Bruxelles, nucă și trufe
- servește 4 ca starter
- Uşor
Această rețetă de ciuperci sălbatice, ou de rață prăjit, varză de Bruxelles, nucă și trufe este un început inteligent
Ingrediente
- ciuperci sălbatice amestecate 200g, curatat
- unt 40 g
- șalotă 1, tocat fin
- usturoi 1 cuișoare, tocat mărunt
- pătrunjel cu frunze plate tocat fin pentru a face 1 lingura
- varză de Bruxelles 14
- ulei de masline
- ouă de rață 4
- nuci murate 3, piure sau feliate
- trufe sau ulei de trufe
Metodă
-
Pasul 1
Jumătate și ciuperci mari. Încinge o tigaie și adaugă jumătate din unt. Când face spumă și aproape că se rumenește, se adaugă ciupercile și se prăjesc 3 minute, apoi se adaugă eșalota și usturoiul și se prăjesc încă 2 minute. Se condimenteaza, se adauga patrunjelul si se ia de pe foc.
-
Pasul 2
Tăiați toți mugurii, cu excepția 2, în sferturi. Se încălzește un strop de ulei de măsline într-o altă tigaie, se adaugă mugurii tăiați în sferturi și se prăjesc 8-10 minute, sau până devin aurii. Sezon. Scoateți straturile celor 2 muguri cruzi, astfel încât să arate ca frunze de salată și puneți deoparte.
-
Pasul 3
Când sunteți gata de servit, reîncălziți ușor ciupercile și mugurii prăjiți și încălzește o tigaie pentru ouă. Adăugați untul rămas și prăjiți ușor ouăle până se întăresc albușurile, dar gălbenușurile sunt încă curgătoare. Pentru a servi, puneți ouăle pe farfurii calde, apoi puneți cu lingura peste ciuperci și muguri. Se imbraca frunzele de varza cu 1 lingurita ulei de masline si un praf de sare si se presara pe fiecare farfurie. Tăiați sau așezați nucile murate pe frunzele încolțite, dați pe răzătoare peste trufe cu cea mai fină răzătoare pe care o aveți sau stropiți peste ulei de trufe.
Informatii nutritionale
- Kcals 286
- Carbohidrați 5.4g
- Proteină 15.3g
- Gras 21.9g
- Sare 0,4g
- Saturate 8.1g
- Fibră 3.5g