Tipul bucătăriei:
Conopida la cuptor condimentata cu raita de capera
- serveste 6
- Uşor
Încercați acest fel de mâncare bogat din conopidă pentru un plat principal vegan. Se va potrivi bine cu legumele de Crăciun, așa că va fi o bună zi de Crăciun pentru toți cei care nu mănâncă carne
Încercați conopida noastră coptă, apoi consultați mai multe rețete de conopidă. Pentru asta ai nevoie de caulis mici de mărimea pumnului tău – este destul de bogat, așa că nu fi tentat să folosești unul uriaș.
Ingrediente
- pui de conopidă 6
- ulei de masline
- chimion 3 lingurite
- coriandru 1½ linguriță
- garam masala 1½ linguriță
- alune de padure prajite si tocate marunt pentru a face 6 linguri
CAPER RAITA
- iaurt grecesc 500 g
- eşalotă 2, tocate fin
- coriandru o grămadă mică, tocată mărunt
- ulei de masline
- capere pentru copii 6 linguri, clătite și scurse
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 4. Tăiați conopida astfel încât tulpina să fie plată dacă este necesar. Amestecați 6 linguri de ulei cu condimentele și nucile și multe condimente și frecați amestecul peste tot conopida. Așezați-le într-o tavă de prăjire mică. Se coace timp de 30-35 de minute, sau pana cand sunt fragede in centru si rumenite deasupra.
-
Pasul 2
Intre timp, amestecati iaurtul cu salota si coriandru si puneti-l intr-un bol. Se încălzește puțin ulei de măsline într-o tigaie și se prăjesc caperele până se pâlpesc și se toarnă peste caș. Serviți raita cu conopida.
Informatii nutritionale
- Kcals 368
- Gras 30.5g
- Carbohidrați 10.1g
- Fibră 5.6g
- Proteină 13.8g
- Sare 0,8g