Tipul bucătăriei:
Conopida prăjită coreeană
- servește 4 persoane
- Uşor
Vedeți această rețetă de conopidă prăjită, vegetariană și fără gluten, din restaurantul lui Marcus Samuelsson, Roșul Roșu din Shoreditch, Londra
* Această rețetă este fără gluten conform standardelor din industrie
Ingrediente
- conopidă 1
- ulei de masline
- coriandru o grămadă mică, frunzele rupte
- ceapa rosie 1/4, feliat subțire
Glazură Gochujang
- gochujang 3 1/2 linguri
- Miere 1 1/2 lingură
- mirin 1 1/2 lingură
Porumbul se sfărâmă
- ulei vegetal
- porumb 1, sâmburii tăiați
- semințe de dovleac 2 linguri
- usturoi 1 cuișor, feliat
Metodă
-
Pasul 1
Se încălzește cuptorul la 200C / ventilator 180C / gaz 6. Se freacă conopida cu 2 linguri de ulei de măsline și se condimentează cu generozitate.
-
Pasul 2
Se prăjește 1 oră sau până se rumeneste frumos și se înmoaie când este străpuns cu un cuțit. Între timp, amestecați împreună ingredientele glazurii gochujang într-un castron.
-
Pasul 3
Pentru mărunțire, încălziți 1 lingură de ulei vegetal într-o tigaie și prăjiți boabele de porumb la foc mare timp de 3-4 minute până când sunt carbonizate.
-
Pasul 4
Adăugați semințele de dovleac și usturoiul și prăjiți-le 1 minut până devin aurii.
-
Pasul 5
Periați conopida cu glazura gochujang și presărați dărâmăturile de porumb, coriandru și ceapă roșie.
Informatii nutritionale
- Kcals 248
- Gras 13g
- Saturează 1.7g
- Carbohidrați 22.8g
- Zaharuri 14.7g
- Fibră 4.6g
- Proteină 7.6g
- Sare 0,8g