Tipul bucătăriei:
Conopidă prăjită cu fenicul și chimen cu piure de linte roșie
- servește 4 persoane
- Uşor
Gătitul consistent al țării Falcon oferă mâncăruri confortabile de casă perfecte – încercați această conopidă prăjită de la restaurantul Herefordshire ca un fel de mâncare vegetariană impresionant
* Această rețetă este fără gluten conform standardelor din industrie
Citiți recenzia noastră despre restaurant despre The Falcon aici …
Ingrediente
- semințe de chimen 1 linguriță
- semințe de fenicul 1 linguriță
- sare de telina 1 linguriță
- conopide 2 medii, tăiate în fripturi groase de 4 x 21 / 2cm (folosiți tăieturile pentru supă)
- ulei de rapita 3 linguri, plus extra pentru conopidă
- unt 250g
- sultane aurii 70g
- alune de padure 70g, prăjite și tocate grosier
- capere pentru bebeluși 4 lingurițe
- tarhon ½ buchet mic, tocat mărunt
- arpagic ½ buchet mic, tocat mărunt
- patrunjel cu frunze plate ½ buchet mic, tocat mărunt
- asmăţui ½ buchet mic, tocat mărunt (opțional)
PURÉE DE LINTE ROSII
- linte roșii despicate 300g
- șalotă 1, tocat mărunt
- morcov 1, ras
- usturoi 2 cuișoare, zdrobite
- cimbru 1 crenguță
- frunza de dafin 1
Metodă
-
Pasul 1
Puneți ingredientele din piure de linte într-o tigaie mare și completați cu suficientă apă rece pentru a le acoperi. Gatiti la foc mediu timp de 15-20 de minute, amestecand regulat, astfel incat sa nu se prinda, pana cand are consistenta groasa de piure si linte este gatita. Țineți-vă cald.
-
Pasul 2
Încălziți cuptorul la 200 ° C / ventilator 180 ° C / gaz 6. Amestecați semințele de chimen și fenicul și sarea de țelină, apoi amestecați 1 linguriță din aceasta în piureul de linte. Ungeți ușor fripturile de conopidă, apoi folosiți amestecul de condimente rămas pentru a le condimenta, bătând pentru a acoperi.
-
Pasul 3
Încălziți uleiul de rapiță într-o tigaie mare, apoi gătiți fripturile de conopidă, în loturi, timp de 6-8 minute, întorcându-le pe jumătate, până când sunt cu adevărat aurii și caramelizate. Se transferă într-o tavă și se introduce în cuptor pentru 15 minute.
-
Pasul 4
Adăugați untul în tigaie și, odată spumată, adăugați sultananele, alunele și caperele și gătiți timp de 1 minut. Se amestecă ierburile tocate.
-
Pasul 5
Pentru a servi, lingurați o parte din piureul de linte pe 4 farfurii. Completați fiecare cu o friptură de conopidă, apoi lingurați peste capere, nuci și ierburi, terminând cu o strop de unt.
Informatii nutritionale
- Kcals 1049
- Gras 73g
- Saturează 34.1g
- Carbohidrați 63.6g
- Zaharuri 21.2g
- Fibră 12.6g
- Proteină 27.9g
- Sare 2g