Skip to content

Vegetarian

Tipul bucătăriei:

Reteta de Friteli de Conopida cu Sos Romesco

Conopidă și friței manchego cu gust de romesco

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • Servește 4 ca un prânz ușor
  • Uşor

Inspirat de un fel de mâncare de la Lunya din Liverpool. Conopida condimentată și fritura manchego cu sos romesco sunt o găzduire pe tot parcursul anului a acestui restaurant și delicatese catalană din centrul orașului Liverpool


Ingrediente

  • conopidă 350g, tulpinile îndepărtate
  • făină simplă 100 g
  • ouă 4, bătut
  • manchego 200 g, jumătate ras fin, jumătate tăiat cubulețe de 1 cm
  • ceapa verde 3, feliate fin
  • pătrunjel tocat grosier pentru a face 4 linguri
  • lămâi 2 coajate, apoi tăiate felii pentru a servi
  • ulei

PENTRU SABUCARE

  • ulei de masline 1 lingura
  • usturoi 2 cuișoare, zdrobite
  • migdale întregi albite 50 g, tocate fin
  • ardei iute roșu 1, fără sămânță și tocată mărunt
  • rosii 250 g, tăiate cubulețe
  • zahăr brun ușor sau moale 50 g
  • otet de vin rosu 50 g
  • ardei copți întregi 3, dintr-un borcan

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru gust, se încălzește uleiul într-o tigaie medie, apoi se adaugă usturoiul și migdalele și se prăjesc ușor până încep să devină aurii. Se amestecă ardeiul iute timp de un minut, urmat de roșiile, zahărul și oțetul. Se fierbe timp de 15 minute până când roșiile se înmoaie și se lipiciesc. Ștergeți ardeii de orice semințe, cubulețe, apoi amestecați în roșii cu niște condimente și lăsați la temperatura camerei.

  • Pasul 2

    Fierbeți o cratiță mare cu apă. Tăiați conopida, astfel încât să obțineți un amestec de buchețe foarte mici și niște chestii mai fine. Se adaugă în apă și se fierbe timp de 3 minute, apoi se scurge imediat. Se pune înapoi în tigaie la foc mic și se usucă câteva minute.

  • Pasul 3

    Pune faina si o cantitate buna de sare intr-un bol de mixare. Amestecați treptat ouăle pentru a obține un aluat fin. Se amestecă brânza rasă și tăiată cubulețe, ceapa primăvară, pătrunjelul și coaja de lămâie, apoi se pliază foarte ușor prin conopida fiartă.

  • Pasul 4

    Pune cuptorul la foc mic pentru a putea menține frijiile calde în timp ce prăjești în loturi. Se încălzește un strop de ulei într-o tigaie antiaderentă, apoi se adaugă linguri de amestec pentru a face fritje rotunde de aproximativ 5 cm. Se prăjește timp de 3-5 minute până când devine auriu dedesubt și aluatul pare doar așezat deasupra, apoi se răstoarnă și se apasă cu o felie de pește pentru a zdrobi bucățile mari de conopidă. Gatiti inca 3-5 minute pana devin aurii, apoi tineti la cald pe o tava de cuptor in timp ce prajiti restul. Se împrăștie cu puțină sare și se servește cu felii de lămâie și gust.

Informatii nutritionale

  • Kcals 623
  • Gras 39,7g
  • Carbohidrați 38.2g
  • Fibră 4.2g
  • Proteină 28.3g
  • Sare 1.4g
#Conopidă #și #friței #manchego #gust #romesco
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *