Skip to content

Vegetarian

Tipul bucătăriei:

Paneer de casă pe o scândură de lemn

Cum se face paneer

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face aproximativ 250g
  • Uşor

A face această brânză indiană acasă nu ar putea fi mai simplu. Tot ce aveți nevoie este lapte, suc de lămâie și puțin timp


Pentru a vă crea propriul panou, veți avea nevoie de:

  • O foaie de muselină pentru a scurge cașul pentru geam. 3,75 GBP, Amazon
  • O sită din oțel inoxidabil pentru a odihni muselina, 8,99 GBP, Amazon
  • O cană de 1l pyrex pentru măsurarea laptelui. 13,78 GBP, Amazon
  • O tigaie mare antiaderenta pentru a incalzi laptele. 25,99 GBP, Amazon

Ingrediente

  • lapte integral organic 2,2 litri, (căutați neomogenizat, cum ar fi Duchy Originals)
  • suc de lămâie 4 linguri
  • sare de mare fină ½ linguriță

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți laptele în cea mai mare tigaie la foc mediu – continuați să amestecați pentru a evita prinderea. Căptușiți o sită mare cu muselină (rulați-o mai întâi sub robinet, astfel încât să fie umedă și să se lipească de sită) și puneți sita peste un castron mare.

  • Pasul 2

    Chiar înainte ca laptele să înceapă să fiarbă (dacă aveți un termometru de citire instantaneu sau un termometru pentru gem, ar trebui să citească chiar sub 100C), adăugați sucul de lămâie și continuați să amestecați până când cașul începe să se separe de zer – acest lucru ar trebui să dureze doar 15- 20 de secunde. Se ia focul și se lasă să stea 5 minute, apoi se toarnă cu grijă în sita căptușită. Se lasă la scurs 10 minute, apoi se adună muselina și se stoarce excesul de lichid. Presărați cașul cu ½ linguriță de sare și amestecați pentru a-l distribui.

  • Pasul 3

    Ridicați muselina pe o farfurie și folosiți mâinile pentru a forma brânza într-un disc plat. Îndoiți muselina deasupra, apoi puneți o tocătoare deasupra și cântăriți-o cu niște cutii grele. Lăsați timp de 1 oră, după care ar trebui să aveți un bloc solid de panouri care poate fi tăiat în cuburi. Geamul se va păstra la frigider timp de 3-4 zile.

.
#Cum #face #paneer
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *