Skip to content

Vegetarian

Tipul bucătăriei:

Un castron umplut cu curry de naut si conopida si acoperit cu fulgi de migdale

Curry cu unt vegetal

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Puiul este abandonat pentru cauli fragezi, năut cu carne și spanac pământesc pentru această versiune fără carne a unui clasic curry – rece sau congela în porții, apoi reîncălziți ușor pentru a servi


Faceți acest curry vegetarian reconfortant cu unt, apoi verificați curry cu fasole cu unt, curry de vinete, spanac, curry de năut și cartofi și mai multe rețete de curry vegetarian.

Ingrediente

  • conopidă 400 g, tăiate buchetele
  • ulei de rapita 1 lingura
  • semințe de chimen ¼ linguriță
  • ceapă 1, tocat
  • ghimbir 20 g, decojite și tocate
  • usturoi 2 cuișoare, tocate
  • unt nesarat 20 g
  • garam masala 1 lingura
  • chimen măcinat ½ linguriță
  • schinduf măcinat ½ linguriță
  • boia afumată ½ linguriță
  • praf de ardei iute ¼ linguriță
  • passata 300 ml
  • supa de legume proaspete 300 ml
  • naut Tavă de 400 g, clătită și scursă
  • miere curgătoare 1 lingura
  • iaurt natural 100 g
  • baby spanac 100 g
  • fulgi de migdale prăjite 20 g
  • coriandru 20 g, tocate grosier
  • orez brun aburit 600g, de servit

Metodă

  • Pasul 1

    Se incinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Se tapeteaza o tava de copt cu hartie de copt, se presara peste buchetele de conopida, se stropesc cu ulei si se stropesc semintele de chimion, se condimenteaza bine. Se transferă la cuptor și se coace timp de 25-30 de minute, amestecând până la jumătate, până se carbonizează ușor. Pus deoparte.

  • Pasul 2

    Puneți ceapa, ghimbirul, usturoiul și 2 linguri de apă într-un mini robot de bucătărie și amestecați până la un piure. Topiți untul într-o tigaie mare la foc mediu. Odată ce începe să facă spumă, adăugați amestecul de ceapă și gătiți timp de 3-4 minute sau până devine auriu. Adăugați condimentele și gătiți timp de 1 minut. Adăugați passata, bulionul, năutul, mierea și buchețelele de conopidă și fierbeți timp de 10 minute.

  • Pasul 3

    Se ia de pe foc și se amestecă iaurtul câte o lingură – acest lucru va ajuta la prevenirea despicarii. Odată încorporat, se întoarce la foc mic și se amestecă spanacul în reprize, gătind până se ofilește. Serviți, ornat cu migdale și coriandru și orezul alături.

Informatii nutritionale

  • Kcals 492
  • Gras 14.7g
  • Saturate 4.1g
  • Carbohidrați 66,8g
  • Zaharuri 12.9g
  • Fibră 10.1g
  • Proteină 18.2g
  • Sare 0,4g
#Curry #unt #vegetal
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *