Tipul bucătăriei:
Curry de conopidă și ghimbir
- serveste 4
- Uşor
Un curry vegetal rapid și gustos. Conopida, gătită în lapte de cocos și o mulțime de mirodenii autentice, cum ar fi iarbă de lămâie, turmericul, coriandru măcinat și ghimbir îi conferă multă aromă picant. Serviți această masă pentru patru persoane familiei sau prietenilor, cu toate extrasele… orez, chutney de mango, chapatis și iaurt în loc să comandați o mâncare la pachet
Încercați acest curry de conopidă și ghimbir, apoi verificați-ne curry vegetarian, ardei iute vegetarian, paella vegetariană si altul retete vegetariene.
Ingrediente
- ulei de floarea soarelui sau vegetal 1 lingura
- ceapă 1, tocat fin
- ghimbir 1 lingură rasă, plus 1 lingură grămadă tăiată în bețișoare fine
- frunze de curry 10
- iarba de lamaie 1 băţ, învineţit cu un sucitor
- pudră blândă de curry 1 lingura
- seminte de mustar negru 2 lingurite
- coriandru 2 lingurite
- curcuma măcinată 1 lingura
- lapte de nucă de cocos cutie de 400 g
- conopidă 1, ruptă în buchete mici și tulpina tăiată în bastoane
- coriandru pumn de frunze, de servit
- orez basmati, chapatis cald, iaurt sau chutney de mango a servi
Metodă
-
Pasul 1
Încinge uleiul într-o tavă mică sau într-o tigaie cu capac. Adăugați ceapa și ambele tipuri de ghimbir și prăjiți ușor până se înmoaie, dar nu se colorează. Adăugați frunzele de curry, iarbă de lămâie și mirodeniile și prăjiți câteva minute până când sunt parfumate. Se amestecă laptele de cocos cu o jumătate de cutie de apă, apoi se acoperă și se fierbe timp de 20 de minute.
-
Pasul 2
Se descoperă, se amestecă conopida și se fierbe (neacoperit) timp de 5-10 minute până când conopida este fragedă. Se condimentează bine, apoi se servește împrăștiat cu câteva frunze de coriandru, orez basmati, chapatis încălzit, iaurt și linguri de chutney-ul tău preferat de mango.
Informatii nutritionale
- Kcals 279
- Gras 23g
- Carbohidrați 11.9g
- Fibră 5.4g
- Proteină 7.8g
- Sare 0,2g