Tipul bucătăriei:
Dafin uns cu unt și morcovi de cimbru
- serveste 6
- Uşor
Morcovii glazurati, unsi cu unt sunt o garnitura minunata, speciala pentru o friptura sau orice alta masa principala. Dacă nu ați încercat acest mod de a găti morcovii, trebuie. Acestea pot fi făcute înainte, apoi reîncălzite ușor pentru a servi.
Ingrediente
- morcovi Chantenay mari 750 g, tăiate la jumătate
- unt 50 g
- foi de dafin 2
- cimbru 2 crengute
- seminte de coriandru 5
- zahăr tos de aur sau demerara 3 lingurite
- supa usoara de legume
Metodă
-
Pasul 1
Pune morcovii într-o cratiță mare, lată, puțin adâncă, cu capac, cu untul, dafinul, cimbru, semințele de coriandru și zahărul. Adăugați suficient bulion de legume pentru a ajunge la jumătatea morcovilor. Aduceți la fiert, puneți un capac și gătiți până când morcovii sunt aproape fragezi, aproximativ 10-12 minute.
-
Pasul 2
Scoateți capacul, apoi fierbeți tare, întorcând legumele până când lichidul s-a evaporat și morcovii sunt glazurați.
Informatii nutritionale
- Kcals 117
- Carbohidrați 12.4g
- Proteină 0,9g
- Gras 7.4g
- Sare 0,65g
- Fibră 3g
#Dafin #uns #unt #și #morcovi #cimbru