Skip to content

Vegetarian

Tipul bucătăriei:

4476

Dovleac prăjit cu brânză de capră

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Știm că îți place această rețetă clasică de revistă cu măsline – de ani de zile este una dintre cele mai populare rețete ale noastre! Dovleceii este o legumă delicioasă de umplut cu roșii, ardei, pesmet și apoi acoperit cu brânză. Cea mai bună parte este să o scoți din cuptor, aurie și clocotită.


Ingrediente

  • dovleac 2, mic
  • usturoi 1 cuișoare, zdrobită
  • ulei de masline 3 linguri
  • fulgi de ardei iute uscat o ciupitura
  • cimbru 1 lingurita, tocata
  • dovlecel 1, tăiați în bucăți de 2 cm
  • ardei roșu 1, tăiați în bucăți de 2 cm
  • cepe roșii 2 mici, tăiate în felii subțiri
  • roșii cherry 200 g
  • nuci de pin 50 g
  • branza de capra 100g, maruntita
  • firimituri de pâine 1 lingura
  • pătrunjel 1 lingura, tocat
  • parmezan 1 lingura

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Tăiați dovleceii în jumătate și scoateți semințele, apoi tăiați modele încrucișate peste partea tăiată a fiecăruia. Amestecați usturoiul, 2 linguri ulei de măsline, ardei iute și cimbru și ungeți acest amestec peste carne. Coaceți aproximativ 30-40 de minute până când pulpa este fragedă.

  • Pasul 2

    Pentru a face umplutura, puneți dovleceii, ardeiul și ceapa într-o tavă și stropiți cu 1 lingură ulei de măsline. Se condimentează și se prăjește aproximativ 20-25 de minute până se înmoaie și începe să se rumenească la margini. Adăugați roșiile cherry și nucile de pin și gătiți încă 10 minute.

  • Pasul 3

    Se amestecă pesmetul, pătrunjelul și parmezanul. Aranjați legumele prăjite și brânza de capră în jumătățile de dovleac, împrăștiați cu amestecul de pesmet și coaceți încă 10 minute sau până când devin aurii și clocotesc.

#Dovleac #prăjit #brânză #capră
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *