Skip to content

Vegetarian

Tipul bucătăriei:

Reteta de dovlecei prajiti cu branza de capra

Dovleac prăjit cu brânză de capră

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

O rețetă de toamnă cu adevărat atrăgătoare, cu jumătăți de dovleac dulci umplute cu legume prăjite și brânză de capră și terminată cu o împrăștiere de pesmet pentru a face mici gratinate de legume.


Ingrediente

  • dovleac 2 mici
  • usturoi 1 cuișoare, zdrobit
  • ulei de masline 3 linguri
  • fulgi de ardei iute uscat o ciupitura
  • cimbru 1 lingurita, tocata
  • dovlecel 1, tăiați în bucăți de 2 cm
  • ardei roșu 1, tăiați în bucăți de 2 cm
  • cepe roșii 2 tăieturi mici în felii subțiri
  • roșii cherry 200 g
  • nuci de pin 50 g
  • firimituri de pâine 1 lingura
  • pătrunjel 1 lingura, tocat
  • parmezan 1 lingura
  • branza de capra 100g, maruntita

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Tăiați dovleceii la jumătate, scoateți semințele și tăiați modele încrucișate peste partea tăiată a fiecăruia. Amestecați usturoiul, 2 linguri ulei de măsline, ardei iute și cimbru și ungeți pulpa. Coaceți aproximativ 30-40 de minute până se înmoaie.

  • Pasul 2

    Între timp, prăjiți dovleceii, ardeiul și ceapa cu 1 lingură ulei de măsline timp de 20-25 de minute până începe să se rumenească pe margini. Adăugați roșiile și nucile de pin și gătiți timp de 10 minute. Se amestecă pesmetul, pătrunjelul și parmezanul.

  • Pasul 3

    Aranjați legumele prăjite și fărâmițați brânza de capră în jumătățile de dovleac, împrăștiați cu amestecul de pesmet și coaceți încă 10 minute.

#Dovleac #prăjit #brânză #capră
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *