Tipul bucătăriei:
Dovleac prăjit cu brânză de capră
- serveste 4
- Uşor
O rețetă de toamnă cu adevărat atrăgătoare, cu jumătăți de dovleac dulci umplute cu legume prăjite și brânză de capră și terminată cu o împrăștiere de pesmet pentru a face mici gratinate de legume.
Ingrediente
- dovleac 2 mici
- usturoi 1 cuișoare, zdrobit
- ulei de masline 3 linguri
- fulgi de ardei iute uscat o ciupitura
- cimbru 1 lingurita, tocata
- dovlecel 1, tăiați în bucăți de 2 cm
- ardei roșu 1, tăiați în bucăți de 2 cm
- cepe roșii 2 tăieturi mici în felii subțiri
- roșii cherry 200 g
- nuci de pin 50 g
- firimituri de pâine 1 lingura
- pătrunjel 1 lingura, tocat
- parmezan 1 lingura
- branza de capra 100g, maruntita
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Tăiați dovleceii la jumătate, scoateți semințele și tăiați modele încrucișate peste partea tăiată a fiecăruia. Amestecați usturoiul, 2 linguri ulei de măsline, ardei iute și cimbru și ungeți pulpa. Coaceți aproximativ 30-40 de minute până se înmoaie.
-
Pasul 2
Între timp, prăjiți dovleceii, ardeiul și ceapa cu 1 lingură ulei de măsline timp de 20-25 de minute până începe să se rumenească pe margini. Adăugați roșiile și nucile de pin și gătiți timp de 10 minute. Se amestecă pesmetul, pătrunjelul și parmezanul.
-
Pasul 3
Aranjați legumele prăjite și fărâmițați brânza de capră în jumătățile de dovleac, împrăștiați cu amestecul de pesmet și coaceți încă 10 minute.