Tipul bucătăriei:
Dovleac prăjit cu chilli și pesmet de salvie
- serveste 12
- Uşor
Acest fel de mâncare sănătos, vegetal, poate fi servit ca garnitură sau ca aperitiv. Dovleceii sunt gătiți încet și condimentați cu ardei iute și Grana Padano. Fă-ți propriul pesmet șuierând pâinea de o zi într-un robot de bucătărie.
Ingrediente
- dovleac 2, semințele îndepărtate
- pesmet proaspăt 80 g
- ulei de masline
- usturoi 2 cuișoare, tăiate felii
- ardei iute roșu 1, feliat
- salvie un buchet mic, doar frunze
- Grana Padano (sau alternativă vegetariană) rasă pentru a face 3 linguri
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 200c/ventilator 180c/gaz 6. Puneți dovleceii într-o tavă de copt. Se amestecă pesmetul cu 2 linguri de ulei și se asezonează. Stropiți dovleceii cu usturoi, ardei iute și salvie, stropiți cu 2 linguri ulei, asezonați și stropiți cu pesmet și brânză.
Coaceți 35-40 de minute până când sunt fragede și aurii.
Informatii nutritionale
- Kcals 114
- Carbohidrați 15.8g
- Proteină 3.2g
- Gras 4.7g
- Sare 0,19g
- Saturate 1g
- Fibră 2.2g
#Dovleac #prăjit #chilli #și #pesmet #salvie