Skip to content

Vegetarian

Tipul bucătăriei:

Dovleac umplut cu branza albastra si praz

Dovleac umplut cu branza albastra si praz

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Acest dovleac prăjit umplut face o piesă centrală spectaculoasă, fără carne – combinația de boabe de nuci, praz dulce și brânză albastră funcționează de minune alături de toate garniturile festive.


Încercați această rețetă de dovlecei umpluți cu brânză albastră, apoi verificați dovleceii umpluți cu feta, felii de dovlecei prăjiți și mai multe rețete de dovlecei.

Ingrediente

  • dovleac 1 mare, tăiat la jumătate pe lungime și semințele îndepărtate
  • unt nesarat 75 g
  • praz 2, tocate fin
  • usturoi 2 cuișoare, tăiate mărunt
  • pesmet alb moale 50 g
  • pungă cu cereale amestecate 250 g
  • brânză albastră (cum ar fi stilton sau albastru danez) 75g, maruntit
  • pătrunjel cu frunze plate o grămadă mică, tocată mărunt
  • lămâie ½, suc

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 190C/ventilator 170C/gaz 5. Scoateți puțină carne de pe gâtul dovleacului, asigurându-vă că lăsați o coajă de aproximativ 2 cm grosime. Tăiați mărunt dovleceii scoși și puneți într-o tigaie cu untul, prazul și un praf de sare. Gatiti usor timp de 15 minute pana cand prazul este foarte moale, apoi adaugati usturoiul si gatiti inca un minut. Se amestecă pesmetul și boabele, amestecând până se încălzesc. Se condimentează ușor apoi se amestecă prin brânza, pătrunjelul și sucul de lămâie.

  • Pasul 2

    Asezonați coaja de dovleac și puneți suficient de umplutură în cavitate pentru a o umple. Pune orice umplutură rămasă într-o tigaie pentru a se reîncălzi și a servi mai târziu. Puneți cu grijă cele două jumătăți de dovleac împreună și legați-l cu sfoară la intervale de timp pentru a-l fixa. Puneți într-o tavă de prăjire și folosiți folie strânsă pe ambele părți pentru a nu se răsturna. Stropiți bine cu uleiul de măsline rămas, asezonați din nou și coaceți timp de 1 oră 30 de minute-1 oră 45 de minute sau până când dovleceii sunt fragezi, dar încă își păstrează forma.

  • Pasul 3

    Puneți pe o masă și tăiați, serviți cu umplutura încălzită rămasă și toate garniturile obișnuite și sosul.

Informatii nutritionale

  • Kcals 446
  • Gras 24.6g
  • Saturate 13.9g
  • Carbohidrați 39.9g
  • Zaharuri 9.6g
  • Fibră 9.4g
  • Proteină 11.6g
  • Sare 0,8g
#Dovleac #umplut #branza #albastra #praz
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *