Vegetarian

Tipul bucătăriei:

Două jumătăți de dovleac de nucă umplute cu feta, orez și sultane

Dovlece umplute cu feta

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • servește 4 persoane
  • Uşor

Transformați dovleceii de nucă într-o cină colorată, cu puține calorii în mijlocul săptămânii, umplând-o cu orez, coajă de lămâie, stafide, mărar, nuci de pin și feta


Încercați această rețetă umplută de dovlecei, apoi verificați supa noastră de dovlecei, risotto de dovlecei, dovlecei prăjiți și mai multe rețete de dovlecei.

Ingrediente

  • dovleac butternut 1 mare
  • ulei de masline 2 linguri
  • șalote 2 lungi, tocate
  • usturoi 2 cuișoare, zdrobite
  • orez basmati 200g
  • stoc de legume 400 ml
  • lămâie 1, zestrat și suc
  • stafide sau afine uscate 4 linguri
  • oregano ½ buchet mic, frunze culese și tocate
  • mărar ½ buchet mic, tocat
  • nuci de pin 2 linguri, prăjite
  • feta 100g
  • verdeață de iarnă sau spanac 320g, aburit

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți cuptorul la 200C / ventilator 180C / gaz 6. Tăiați dovleacul în jumătate prin mijloc și scoateți semințele cu ajutorul unei linguri. Frecați cu jumătate de ulei, condimentați și puneți, tăiat în sus, pe o tavă de copt. Prajiti 40 de minute.

  • Pasul 2

    Între timp, încălziți uleiul rămas într-o tigaie medie. Se prăjește șalotii timp de 10 minute până se înmoaie. Se adaugă usturoiul, se prăjește 30 de secunde, apoi se adaugă orezul și se fierbe 2 minute, amestecând pentru a acoperi șalotele și uleiul.

  • Pasul 3

    Se toarnă bulionul, coaja de lămâie și sucul și se lasă să fiarbă la foc mic. Se amestecă stafidele, majoritatea ierburilor și aproape toate pinele. Puneți focul la mediu-mic, acoperiți și gătiți timp de 12-15 minute până când orezul este fraged și stocul a fost absorbit.

  • Pasul 4

    După 40 de minute, scoateți dovleacul din cuptor și folosiți o lingură pentru a scoate o parte din carne din mijloc, creând o adâncitură (tăiați și amestecați carnea în orezul rămas sau utilizați într-o altă rețetă).

  • Pasul 5

    Puneți orezul cu o furculiță, apoi lingurați în mijlocul scobit al dovleacului. Se dărâmă peste feta. Ridicați cuptorul la 220C / ventilator 200C / gaz 7 și coaceți jumătățile de dovleac timp de 10 minute până când feta este aurie și crocantă. Imprastie cu restul de ierburi si nuci de pin si serveste alaturi de orezul ramas cu spanac ofilit sau verdeata de iarna.

Informatii nutritionale

  • Kcals 489
  • Gras 17.9g
  • Saturează 4.9g
  • Carbohidrați 64,7g
  • Zaharuri 25.4g
  • Fibră 6g
  • Proteină 14.3g
  • Sare 1.5g
.
#Dovlece #umplute #feta
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast