Tipul bucătăriei:
Dovlecei copți cu parmezan
- serveste 4
- Puțin efort
O cină simplă perfectă sau un prânz ușor, această rețetă clasică italiană face o schimbare grozavă față de vinete. Serviți-l cu pâine crustă și o salată verde sau serviți-l ca garnitură cu carne la grătar pentru o masă mai consistentă
Ingrediente
- dovlecei mici 8, înjumătățit pe lungime
- roșii prune 4, tocat
- usturoi 2 cuișoare, zdrobite
- ardei iute 1, fără semințe și tocat mărunt
- rozmarin 1 lingurita marunt, tocata
- ulei de masline
- pesmet sau parmezan
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. scoatem semințele din mijlocul fiecărei jumătăți de dovlecei cu o linguriță astfel încât să aveți 16 „barcuțe”. Puneți într-una mare sau două vase mai mici rezistente la cuptor și asezonați.
-
Pasul 2
Amesteca rosiile, usturoiul, ardeiul iute si rozmarinul cu un strop de ulei de masline si asezoneaza. Îngrămădiți amestecul în dovlecei apoi acoperiți vasele cu folie. Coaceți timp de 30 de minute sau până când se înmoaie, apoi îndepărtați folia și împrăștiați amestecul de pesmet. Stropiți cu ulei de măsline și coaceți încă 20 de minute până devin aurii și crocanți.