Fara glutenVegetarian

Tipul bucătăriei:

Rețetă de gratin cu dovlecei de butternut cu salvie

Dovlecei cremoși și gratin de salvie

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • servește 4 persoane
  • Uşor

Consultați rețeta noastră indulgentă de gratin de dovlecei cremos, cu salvie. Această garnitură vegetală este o alternativă ușoară la gratinul de cartofi pentru a servi cu o friptură consistentă


* Această rețetă este fără gluten conform standardelor din industrie

Ingrediente

  • crema dubla 300ml
  • tot laptele 150ml
  • mustar Dijon 1 linguriță
  • fulgi de chilli uscat o ciupitura
  • usturoi 1 cuișor, zdrobit
  • salvie o mana mica de frunze, tocate
  • dovleac butternut 1 kg, curățat, desămânțat și feliat subțire

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți cuptorul la 190C / ventilator 170C / gaz 5. Puneți toate ingredientele, cu excepția dovleacului într-o tigaie mică, condimentați foarte bine și aduceți-l chiar sub punctul de fierbere. Aranjați feliile de dovlecei într-un vas de cuptor superficial și turnați peste crema infuzată. Coaceți timp de 30-40 de minute (apăsați dovleacul în jos cu o spatulă până la jumătatea fierberii) sau până când dovleacul este fraged și blatul este auriu și clocotit. Lăsați gratinul să stea timp de 10 minute înainte de servire.

Informatii nutritionale

  • Kcals 469
  • Gras 42g
  • Saturează 25.9g
  • Carbohidrați 16.5g
  • Zaharuri 10g
  • Fibră 3.6g
  • Proteină 4.3g
  • Sare 0,3g
.
#Dovlecei #cremoși #și #gratin #salvie
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast