Tipul bucătăriei:
Dovlecei cremoși și gratin de salvie
- servește 4 persoane
- Uşor
Consultați rețeta noastră indulgentă de gratin de dovlecei cremos, cu salvie. Această garnitură vegetală este o alternativă ușoară la gratinul de cartofi pentru a servi cu o friptură consistentă
* Această rețetă este fără gluten conform standardelor din industrie
Ingrediente
- crema dubla 300ml
- tot laptele 150ml
- mustar Dijon 1 linguriță
- fulgi de chilli uscat o ciupitura
- usturoi 1 cuișor, zdrobit
- salvie o mana mica de frunze, tocate
- dovleac butternut 1 kg, curățat, desămânțat și feliat subțire
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți cuptorul la 190C / ventilator 170C / gaz 5. Puneți toate ingredientele, cu excepția dovleacului într-o tigaie mică, condimentați foarte bine și aduceți-l chiar sub punctul de fierbere. Aranjați feliile de dovlecei într-un vas de cuptor superficial și turnați peste crema infuzată. Coaceți timp de 30-40 de minute (apăsați dovleacul în jos cu o spatulă până la jumătatea fierberii) sau până când dovleacul este fraged și blatul este auriu și clocotit. Lăsați gratinul să stea timp de 10 minute înainte de servire.
Informatii nutritionale
- Kcals 469
- Gras 42g
- Saturează 25.9g
- Carbohidrați 16.5g
- Zaharuri 10g
- Fibră 3.6g
- Proteină 4.3g
- Sare 0,3g