Tipul bucătăriei:
Dovlecei mac și brânză
- serveste 4
- Uşor
Adăugați cuburi de dovleac prăjiți la brânză cremoasă de macaroane pentru o întorsătură de toamnă pe această coacere cu paste reconfortantă și plăcută mulțimii
Publicat:
Ingrediente
- dovleac 1 kg, decojite și tăiate în bucăți de 3 cm
- ulei de masline 2 linguri
- macaroane sau alte forme mici de paste 350g
- unt nesarat 50 g
- făină simplă 50 g
- tot laptele 500 ml
- mustar englezesc 1 lingura
- cheddar matur 200g, ras
- parmezan (sau alternativă vegetariană) 100 g, ras fin
- salată verde a servi
Metodă
-
Pasul 1
Se incinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Turnati dovleceii intr-un castron, turnati uleiul de masline, asezonati si amestecati bine. Se pune pe o tava de copt si se coace 25-30 de minute sau pana se inmoaie si se caramelizeaza usor. Se pune înapoi în bol și se pasează până la omogenizare.
-
Pasul 2
Gătiți macaroanele într-o cratiță mare cu apă clocotită cu sare, urmând instrucțiunile de pe ambalaj, până când sunt al dente, apoi scurgeți bine.
-
Pasul 3
Topiți untul într-o tigaie și, odată ce s-a spumat, adăugați făina. Gatiti 2-3 minute, amestecand, pana cand amestecul pare nisipos si s-a colorat usor. Turnați laptele puțin câte puțin, în timp ce amestecați, până se formează un sos omogen, fără cocoloașe. Se fierbe usor 5-10 minute sau pana se ingroasa usor, se adauga mustarul si trei sferturi din branzeturi, apoi se condimenteaza. Adăugați dovleceii și pastele fierte și amestecați până se combină foarte bine.
-
Pasul 4
Turnați într-o tavă de copt de 20 cm x 30 cm, apoi presărați peste brânza rămasă. Coaceți 20-30 de minute sau până când devin aurii și clocotesc. Se serveste cu o salata verde.
Informatii nutritionale
- Kcals 965
- Gras 47.1g
- Saturate 26.1g
- Carbohidrați 91,7g
- Zaharuri 14.9g
- Fibră 8.4g
- Proteină 39.3g
- Sare 1.9g