Tipul bucătăriei:
Dovlecei prăjiți și tacos cu fasole neagră
- serveste 4
- Uşor
Acești tacos vegetarieni cu dovlecei prăjiți și fasole neagră reprezintă o masă grozavă, ușoară, la mijlocul săptămânii. Prăjirea dovleceilor scoate în evidență dulceața sa naturală, care se echilibrează frumos cu fasolea pământoasă
Ingrediente
- dovleac 1, curățat și tăiat cubulețe mari
- ulei de masline
- semințe de chimen 1 lingura
- boia afumată fierbinte ½ linguriță
- fasole neagra Tavă de 400 g, clătită și scursă bine
- tortilla de porumb 8
- jumătate de grăsime sau crème fraîche 100 g
- lămâie verde 1, suc și zestă
- ceapă roșie sau felii murate sau jalepeño a servi
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Se amestecă dovleceii cu 2 linguri de ulei, condimentele și niște condimente, apoi se întinde pe o tavă și se coace timp de 15-20 de minute, sau până se înmoaie. Se pune fasolea într-o tigaie și se încălzește, amestecând.
-
Pasul 2
Încălziți tortilla, apoi împărțiți amestecul de dovlecei între ele. Se amestecă crème fraîche cu sucul și coaja de lămâie și se condimentează. Pune o lingura pe fiecare tortilla, apoi termina cu ceapa si jalepeños.
Informatii nutritionale
- Kcals 456
- Gras 10.6g
- Saturate 3.5g
- Carbohidrați 70,9g
- Fibră 11.5g
- Proteină 13.3g