Tipul bucătăriei:
Dovlecei umpluti cu ciuperci si quinoa
- serveste 2
- Uşor
Reteta usoara de dovlecei umpluti. Împachetați interiorul cu quinoa, roșii cherry, ciuperci și brânză de capră înainte de coacere. Un fel principal vegetarian sănătos
Încercați acest dovleceu umplut cu ciuperci și quinoa, apoi verificați ciupercile noastre umplute, ardeii umpluți vegetarieni și dovleceii umpluți.
Ingrediente
- ulei de masline
- dovlecei rotunzi 2, sau lungi
- Quinoa 75 g
- ciuperci porcini 10 g
- ceapa verde 2, tocate fin
- roșii cherry 100 g, sferturi
- chimen măcinat 1 lingura
- branza de capra 50 g, rupte în bucăți
- salată verde a servi
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Acoperiți dovleceii, aruncați tulpina și scoateți semințele pentru a face o scobitură în mijloc. Se pune pe o tava de copt si se fierbe 15 minute. Fierbeți quinoa în apă cu sare timp de 12-15 minute până când se înmoaie. Înmuiați ciupercile în 100 ml apă clocotită. Prăjiți ceapa primăvară în 1 linguriță ulei de măsline timp de 2 minute, adăugați roșiile cherry și fierbeți timp de 5 minute. Scurgeți quinoa și adăugați-le la roșii. Tăiați grosier ciupercile și adăugați-le împreună cu jumătate din lichidul de ciuperci, în tigaie. Adăugați chimenul și asezonați. Se fierbe timp de 5 minute până când lichidul este absorbit. Se amestecă prin brânză de capră. Umpleți dovleceii cu amestecul de quinoa, coaceți 15-20 de minute. Serviți cu quinoa rămasă și o salată verde.
Informatii nutritionale
- Kcals 270
- Gras 11.2g
- Carbohidrați 28.2g
- Fibră 3.3g
- Proteină 15.4g
- Sare 0,5g