Tipul bucătăriei:
Escalivada
- serveste 4
Escalivada este o rețetă tradițională catalană de legume prăjite, cum ar fi ardei și vinete, amestecate cu ulei de măsline și usturoi. Serviți garniți fie cu hamsii, fie cu brânză de capră.
Ingrediente
- vinete 2 mici
- ardei rosii 2
- ceapa 2 mici
- ulei de masline
- usturoi 2-3 cuișoare, zdrobite
- pătrunjel o mână mică, tocată
- hamsii sau branza de capra (optional)
Metodă
-
Pasul 1
Prăjiți legumele întregi, în mod ideal așezându-le peste cărbuni încinși pe un grătar. Altfel ungeți-le cu ulei și grătar-le până se înnegrește pielea și sunt moi.
-
Pasul 2
Când sunt fierte, înfășurați legumele în ziar, astfel încât să se termine de gătit în aburi proprii. Acest lucru face, de asemenea, pielea ușor de îndepărtat.
-
Pasul 3
Odată ce legumele s-au răcit și decojiți, feliați vinetele în fâșii lungi, îndepărtați semințele de pe ardei și tăiați în sferturi, iar ceapa se taie în sferturi.
-
Pasul 4
Se amestecă salata împreună cu usturoiul, uleiul de măsline și se stropește cu sare de mare și pătrunjel. De asemenea, puteți încrucișa fiecare porție de escalivada cu două hamsii sau puteți adăuga o felie de brânză de capră și se topește sub grătar dacă doriți.
Informatii nutritionale
- Kcals 103
- Carbohidrați 8.7g
- Proteină 1.9g
- Gras 7g