Tipul bucătăriei:
Fasole cu roșii, usturoi și ardei iute
- servește 4 ca garnitură
- Puțin efort
Fasolea poate fi gătită pentru scurt timp, astfel încât să mai aibă puțină mușcătură sau înăbușită încet într-un sos până când se înmoaie cu adevărat. Această rețetă le gătește încet cu roșii, chilli și cuișoare.
Ingrediente
- fasole de alergare 300 g
- ulei de masline 3 linguri
- usturoi 2 cuișoare, tăiate mărunt
- fulgi de chilli un ciupit mare
- cuișoare 2
- roșii prune 2 cutii de 400 g, scurse de suc
- busuioc un buchet mic, frunze rupte
Metodă
-
Pasul 1
Rulați o curățătoare de cartofi pe ambele părți ale fasolei pentru a îndepărta orice bucăți de fir. Tăiați pe diagonală bucăți de 2 cm. Încinge uleiul de măsline într-o tigaie mare și lată și adaugă usturoiul. Gatiti 2 minute apoi adaugati fasolea, chilli si cuisoare.
-
Pasul 2
Gatiti 2 minute apoi adaugati rosiile scurse. Acoperiți și gătiți timp de 20-30 de minute până când fasolea este fragedă și sosul este gros și bogat. Se amestecă prin busuioc chiar înainte de servire.
#Fasole #roșii #usturoi #și #ardei #iute