Tipul bucătăriei:
Felii de mămăligă la grătar cu legume prăjite
- serveste 2
- Uşor
Mămăliga aurie la grătar este simplu de făcut și este o alternativă excelentă la carbohidrații mai obișnuiți. Aici este tăiat în felii și servit cu legume prăjite, așchii de parmezan și un strop de ulei de măsline pentru un principal vegetarian minunat.
Ingrediente
- ardei roșu 1, feliat
- mămăligă instant 100 g
- ceapa rosie 1, tăiate în felii subțiri
- parmezan ras pentru a face 4 linguri, plus suplimentar pentru a servi
- unt 25 g
- dovlecel 1 mare, tăiat în jumătate pe lungime și feliat gros
- roșii cherry o mână
- ulei de masline
Metodă
-
Pasul 1
Faceți mămăliga după instrucțiunile pachetului, gătiți până devine destul de groasă. Se amestecă cu untul și parmezanul și se condimentează foarte bine. Intinde mamaliga la aproximativ 2 cm adancime pe o tava mica si lasa la frigider (aproximativ 20 de minute).
-
Pasul 2
Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Se amestecă legumele cu 2 linguri de ulei de măsline apoi se condimentează și se prăjesc timp de 10-15 minute până se înmoaie. Tăiați mămăliga felii. Ungeți cu ulei de măsline, apoi prăjiți pe ambele părți. Acoperiți cu legumele, mai multe așchii de parmezan și un strop de ulei.
Informatii nutritionale
- Kcals 507
- Carbohidrați 50g
- Proteină 12.7g
- Gras 29.8g
- Sare 0,52g
- Saturate 11.6g
- Fibră 4.2g