Tipul bucătăriei:
Feta la cuptor cu rodie si rosii
- serveste 4
- Uşor
Această rețetă de feta coaptă cu rodie și roșii este vegetariană, gata în mai puțin de o oră și sub 500 de calorii, dar este plină de aromă. Feta acidulată funcționează foarte bine cu dulceața rodiei și a roșiilor
Ingrediente
- melasa de rodie 3 linguri
- lămâie 1, suc
- zahăr brun moale 1 lingura
- coriandru 2 lingurite
- semințe de chimen 2 lingurite
- fulgi de chilli ½ linguriță
- amestec de roșii roșii 400 g, restul taiat cubulete
- seminte de rodie 75 g
- feta 2 blocuri de 200 g
- ulei de masline
- pătrunjel cu frunze plate a servi
- turte calde sau verdeturi a servi
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 220C/ventilator 200C/gaz 7. Pune într-un castron melasa de rodie, sucul de lămâie, zahărul, coriandru măcinat, jumătate din semințele de chimen, fulgii de ardei iute, roșiile și semințele de rodie cu niște condimente și amestecați împreună. Se varsa intr-o tava de copt si se fierbe 15 minute, pana cand rosiile incep sa sparga si sa renunte la zeama.
-
Pasul 2
Înjumătățiți blocurile de feta, amestecați restul de 1 linguriță de semințe de chimen cu 1 linguriță de piper negru proaspăt măcinat și presărați peste feta. Pune feta în tava de copt, stropește puțin ulei peste și coace 10-15 minute, sau până când feta se rumenește și sosul clocotește. Se serveste inca fierbinte, presarata cu patrunjel tocat, cu multa paine calda si o salata verde sau legume.
Informatii nutritionale
- Kcals 318
- Gras 23.4g
- Saturate 14.2g
- Carbohidrați 9.4g
- Fibră 1.5g
- Proteină 16.7g
- Sare 3.7g