Tipul bucătăriei:
Focaccia fără frământare
- face 1 placă
- Uşor
Această pâine italiană de casă este ușor de făcut și nu este nevoie de frământare – fiind perfectă atât pentru brutarii începători, cât și pentru cei experimentați.
Ingrediente
- făină albă de pâine 500 g
- drojdie uscata ¼ linguriță
- fulgi de sare 1 lingurita, plus mai mult pentru blat
- ulei de masline 50 ml, plus mai mult pentru partea de sus
Metodă
-
Pasul 1
Punem faina intr-un bol mare, adaugam drojdia si sarea. Amestecați 400 ml de apă și uleiul, ar trebui să obțineți un aluat gros, moale. Daca este prea tare mai adauga putina apa. Răzuiți părțile laterale ale vasului, acoperiți cu un prosop. Răciți peste noapte sau până când doriți să-l gătiți, aproximativ 18 ore în total sunt perfecte. Dacă se pare că ar putea ieși din bol, strivește-l.
-
Pasul 2
Când sunteți gata să gătiți focaccia, aduceți aluatul înapoi la temperatura camerei și încălziți cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Ungeți o tavă mică cu ulei de măsline. Cu mâinile unse cu ulei, îndoiți părțile laterale ale aluatului pe rând în castron, răsturnați aluatul pe partea cusăturii din tavă și apăsați-l. Se lasa la dospit 10 minute. Puneți dipsele în aluat, stropiți generos cu ulei și stropiți cu sare. Coaceți timp de 40 de minute sau până când crește și devin aurii.
Informatii nutritionale
- Kcals 309
- Carbohidrați 388,6g
- Proteină 47,7g
- Gras 73,5g
- Sare 4.03g
- Fibră 15.5g