Tipul bucătăriei:
Focaccia umplută
- servește 10-12
- Uşor
Umpleți o pâine italiană clasică cu brânză mozzarella și antipasti pentru o mulțime instantanee. Învață să faci această pâine delicioasă sărată cu ghidul nostru ușor pas cu pas – perfect pentru a rupe și a împărtăși cu familia și prietenii
Biga este un starter folosit adesea la coacerea italiană. Îmbunătățește gustul pâinii pe măsură ce aroma se intensifică și se maturează peste noapte.
Ingrediente
- ulei de masline
- rozmarin 2 crenguțe, ace tocate grosier
- fulgi de sare de mare
BIGA
- drojdie cu acțiune rapidă 1/2 linguriță
- făină tare de pâine albă 150g
FOCACCIA
- făină tare de pâine albă 500g, plus mai multe pentru praf
- drojdie cu acțiune rapidă Plic 7g
- sare fină 2 lingurițe
UMPLERE
- spanac 500g
- gătit mozzarella Bloc 250g, ras
- ardei roșu prăjiți 200g dintr-un borcan, scurs și tăiat felii
- inimi de anghinare 100g dintr-un borcan, scurs și tăiat felii
- măsline kalamata 8, gropite și sferturi
- usturoi 2 cuișoare, tocate mărunt
- fulgi de chilli o ciupire, (opțional)
Metodă
-
Pasul 1
Amestecați ingredientele biga împreună într-un castron mare cu 200 ml apă caldă pentru a face o pastă netedă. Se acoperă cu folie de cling și se lasă peste noapte la frigider.
-
Pasul 2
Puneți ingredientele focaccia într-un castron. Adăugați biga, 4 linguri de ulei de măsline, 275 ml apă și amestecați.
-
Pasul 3
Trageți pe o suprafață de lucru ușor înfăptuită și frământați până la omogenizare (aproximativ 10 minute). Va fi destul de umed și lipicios la început. Puneți într-un castron cu ulei. Acoperiți și lăsați timp de 1 oră, sau până când dublează dimensiunea.
-
Pasul 4
Gatiti spanacul in apa clocotita si sarata timp de 1 minut, apoi scurgeti si clatiti sub apa rece. Strângeți printr-un prosop curat pentru a elimina excesul de lichid. Se toacă și se răcește aproximativ.
-
Pasul 5
Basculati aluatul pe o suprafata de lucru infainata, framantand scurt. Tăiați în două bucăți egale, rulați și întindeți o bucată pe o foaie de copt ușor unsă, astfel încât să aibă o grosime de 1cm.
-
Pasul 6
Presară mozzarella peste aluat, lăsând o margine de 1cm. Adăugați spanacul, piperul, anghinarea și măslinele și condimentați. Imprimați peste usturoi și ardei iute, dacă folosiți.
-
Pasul 7
Rolați aluatul rămas la o dimensiune similară și puneți deasupra umpluturii.
-
Pasul 8
Sigilați complet, trăgând stratul inferior deasupra pentru a opri scurgerile în timp ce se gătește. Se acoperă cu folie de ulei și se lasă 30 de minute. Încălziți cuptorul la 200C / ventilator 180C / gaz 6.
-
Pasul 9
Folosind vârfurile degetelor unse, gropiți ușor vârful pâinii. Se stropesc peste încă 3 linguri de ulei, rozmarinul și un vârf mare de fulgi de sare. Coaceți timp de 30-35 de minute, sau până când este înălțat și aurit, și răsare când îl apăsați. Se răcește timp de 20 de minute, apoi se taie în pătrate, pentru a servi.
Informatii nutritionale
- Kcals 331
- Gras 11.8g
- Saturează 4.1g
- Carbohidrați 42.3g
- Zaharuri 0,4g
- Fibră 2.5g
- Proteină 12.6g
- Sare 1.3g