Skip to content

Vegetarian

Tipul bucătăriei:

Rețetă Focaccia umplută

Focaccia umplută

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 10-12
  • Uşor

Umpleți o pâine italiană clasică cu brânză mozzarella și antipasti pentru o mulțime instantanee. Învață să faci această pâine delicioasă sărată cu ghidul nostru ușor pas cu pas – perfect pentru a rupe și a împărtăși cu familia și prietenii


Biga este un starter folosit adesea la coacerea italiană. Îmbunătățește gustul pâinii pe măsură ce aroma se intensifică și se maturează peste noapte.

Ingrediente

  • ulei de masline
  • rozmarin 2 crenguțe, ace tocate grosier
  • fulgi de sare de mare

BIGA

  • drojdie cu acțiune rapidă 1/2 linguriță
  • făină tare de pâine albă 150g

FOCACCIA

  • făină tare de pâine albă 500g, plus mai multe pentru praf
  • drojdie cu acțiune rapidă Plic 7g
  • sare fină 2 lingurițe

UMPLERE

  • spanac 500g
  • gătit mozzarella Bloc 250g, ras
  • ardei roșu prăjiți 200g dintr-un borcan, scurs și tăiat felii
  • inimi de anghinare 100g dintr-un borcan, scurs și tăiat felii
  • măsline kalamata 8, gropite și sferturi
  • usturoi 2 cuișoare, tocate mărunt
  • fulgi de chilli o ciupire, (opțional)

Metodă

  • Pasul 1

    Amestecând ingredientele biga cu apă caldă pentru a face o pastă netedă

    Amestecați ingredientele biga împreună într-un castron mare cu 200 ml apă caldă pentru a face o pastă netedă. Se acoperă cu folie de cling și se lasă peste noapte la frigider.

  • Pasul 2

    Amestecând ingredientele focaccia cu biga, ulei de măsline și apă

    Puneți ingredientele focaccia într-un castron. Adăugați biga, 4 linguri de ulei de măsline, 275 ml apă și amestecați.

  • Pasul 3

    Așezați amestecul pe o suprafață ușor făinată și frământați

    Trageți pe o suprafață de lucru ușor înfăptuită și frământați până la omogenizare (aproximativ 10 minute). Va fi destul de umed și lipicios la început. Puneți într-un castron cu ulei. Acoperiți și lăsați timp de 1 oră, sau până când dublează dimensiunea.

  • Pasul 4

    Strângeți toată apa din spanacul gătit pentru a preveni aluatul ud

    Gatiti spanacul in apa clocotita si sarata timp de 1 minut, apoi scurgeti si clatiti sub apa rece. Strângeți printr-un prosop curat pentru a elimina excesul de lichid. Se toacă și se răcește aproximativ.

  • Pasul 5

    Rulați și întindeți jumătate de aluat pe o foaie de copt ușor unsă

    Basculati aluatul pe o suprafata de lucru infainata, framantand scurt. Tăiați în două bucăți egale, rulați și întindeți o bucată pe o foaie de copt ușor unsă, astfel încât să aibă o grosime de 1cm.

  • Pasul 6

    Adăugarea umpluturii peste aluat, lăsând o margine de 1cm

    Presară mozzarella peste aluat, lăsând o margine de 1cm. Adăugați spanacul, piperul, anghinarea și măslinele și condimentați. Imprimați peste usturoi și ardei iute, dacă folosiți.

  • Pasul 7

    Rolați aluatul rămas la o dimensiune similară și așezați peste umplutură

    Rolați aluatul rămas la o dimensiune similară și puneți deasupra umpluturii.

  • Pasul 8

    Trageți stratul inferior deasupra pentru a opri scurgerile la gătit

    Sigilați complet, trăgând stratul inferior deasupra pentru a opri scurgerile în timp ce se gătește. Se acoperă cu folie de ulei și se lasă 30 de minute. Încălziți cuptorul la 200C / ventilator 180C / gaz 6.

  • Pasul 9

    Ulei stropitor, rozmarin și un vârf mare de fulgi de sare

    Folosind vârfurile degetelor unse, gropiți ușor vârful pâinii. Se stropesc peste încă 3 linguri de ulei, rozmarinul și un vârf mare de fulgi de sare. Coaceți timp de 30-35 de minute, sau până când este înălțat și aurit, și răsare când îl apăsați. Se răcește timp de 20 de minute, apoi se taie în pătrate, pentru a servi.

Informatii nutritionale

  • Kcals 331
  • Gras 11.8g
  • Saturează 4.1g
  • Carbohidrați 42.3g
  • Zaharuri 0,4g
  • Fibră 2.5g
  • Proteină 12.6g
  • Sare 1.3g
.
#Focaccia #umplută
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *