Tipul bucătăriei:
Fondue de brânză
- servește 4 ca starter
- Uşor
Această fondue elvețiană folosește un amestec de gruyère și emmenthal care se topește foarte bine. Vă sugerăm crudités pentru scufundare, cum ar fi ridichea și cicoarea albă, dar dacă acestea nu sunt pe gustul dvs., aproape orice va funcționa ca înlocuitor
Pentru mai multă bunătate brânză, consultați fonduea coaptă și linguine cu fondue de praz.
Ingrediente
- gruyère 200g, ras
- emmental 200g, ras
- vin alb 175 ml
- usturoi 1 cuișoare, decojit
- faina de porumb 2 lingurite
- kirsch 1 lingura
A SERVI
- ridichi 1 buchet mic, spalat
- morcovi 2, decojite și tăiate în bastoane
- cicoare albă 2, inimi tăiate în sferturi
- ardei roșu 1, semănat și tăiat fâșii
- aluat 2 felii, prăjite și tăiate în degete
Metodă
-
Pasul 1
Pune branza rasa, vinul si usturoiul intr-un castron echilibrat peste o cratita plina cu apa clocotita pentru a face un bain marie. Continuați să încălziți, amestecând din când în când, până când brânza se topește complet în vin. Sezon. Se amestecă făina de porumb și kirsch-ul. Scoateți vasul din cratiță, puneți-l pe masă sau transferați-l într-un vas cald de servire și serviți cu legume și pâine pentru înmuiere.
Informatii nutritionale
- Kcals 446
- Gras 31.5g
- Carbohidrați 4.3g
- Fibră 0,1g
- Proteină 28.1g
- Sare 1.4g